neděle 28. srpna 2016

Nedělní miniglosy č.372

Německá kancléřka Angela Merkelová po návštěvě České republiky potvrdila, že bude i dál trvat na zavedení systému automatického přerozdělování těch českých politiků, kteří jsou proti uplatnění automatického přerozdělování běženců ze zemí třetího světa. Očekává se ale, že proti přerozdělení většiny českých politiků podle již dříve určených a víceméně vynucených kvót se postaví skoro všechny země Evropské unie. "Kdybychom si mohli aspoň vybrat, kdo do naší země přijde; umím si ještě možná přijetí několika českých politiků představit," řekl nám inkognito představitel jedné z evropských zemí, "ale obávám se, že někteří čeští politici jsou českými politiky jen podle zfalšovaného pasu, někteří z nich mohou naši společnost svým příchodem naprosto morálně i ekonomicky destabilizovat a úplně nejstrašnější je pro mne představa, že na nás vyjde Zdeněk Škromach, který si bude nárokovat erární bazének, odkud by mohl dál oslovovat své příznivce na facebooku.
----------------------
Ministerstvo práce a sociálních věcí chce kromě minimální mzdy postupně zvyšovat i minimální IQ českých občanů. Kromě průměrného IQ, které se v poslední době díky mezinárodní konjukntuře meziročně v České republice zvýšilo o 2.3%, chceme rozhodně dosáhnout i zákonného zvýšení minimálního IQ," řekla nám ministryně Michaela Marksová. "Naším zájmem je, aby ten, kdo myslí, měl vždycky vyšší IQ, než ten, kdo se myšlení dlouhodobě vyhýbá, takže minimální zákonem zaručené IQ musí být aspoň o něco vyšší, než IQ, které může nemyslící člověk získat prostřednictvím sociálních dávek od státu."
----------------------
Bezpečnostní experti důrazně doporučují, aby zájemci o prohlídky Pražského hradu nosili preventivně jiné spodní prádlo než červené trenýrky, protože po loňském hradním incidentu recesisticko-umělecké skupiny Ztohoven byla asi polovina českých původně specializovaných lavinových psů pod záminkou globálního oteplování doprovázeného snížením počtu lavin v českých horách rekvalifikována právě na aktivní vyhledávání červených trenýrek, kvůli kterému se teď tvoří u vstupů na Hrad dlouhé fronty.
----------------------
Česká policie oznámila, že Ochranná služba zakoupila pro převážení chráněných osob dva luxusní jaguáry, proti čemuž protestuje Ministerstvo životního prostředí, podle kterého jsou všechny druhy jaguárů přísně chráněny a obchod s nimi je regulován. Přestože policie považuje spojení chráněných osob s chráněnými zvířaty za smysluplné a téměř symbolické, ponechá do prošetření případu oba jaguáry mimo službu v jejich výběhu a zcela nenápadnou přepravu chráněných osob nejspíš zatím zajistí méně přísně chráněnými živočichy, např. zápůjčkou velblouda, na kterém nedávno přijel na Staroměstské náměstí při svém fiktivním islamistickém útoku Martin Konvička.
----------------------
Volební štáb amerických demokratů informoval americkou veřejnost, že pokud vyhraje volby Hillary Clintonová, jako prezidentka jaderné velmoci a zároveň žena dbající módních trendů rozhodně nebude nosit legendární obstarožní atomový kufřík, ale proslulá firma Louis Vuitton ji vybaví speciální atomovou kabelkou.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Srpnová volná jízdenka na vyjížďku do vybraných míst blogového pravěku:

Stanice č.1 (rok 2016): Několik fotek mimo jiné i ze zajímavých půdních prostor kláštera v Emauzích jsem představil ve fotočlánku Několik fotek z návštěvy Emauz.

Stanice č.2 (rok 2015): Když jsem psal v únoru loňského roku článek Tajemné válečky u Karlova mostu, ještě jsem netušil, že si na Kampě v kouzelném domě s balkónkem, na kterém jsou dřevěné válečky umístěny, díky tomuto článku najdu přátele a že se budu moct do míst, která jsem při svých vycházkách Prahou jen tiše obdivoval, podívat na vlastní oči.

Stanice č.3 (rok 2014): Z letního měsíčního putování po Japonsku jsem tentokrát vybral doslova hektickou reportáž V Tokiu pod mostem (i s vloženým Haiku svatojánských poutníků).

Stanice č.4 (rok 2013): V říjnu 2013 jsem dostal řetězový dotazník s deseti otázkami, na které jsem odpověděl v článku Dotazník od Vendy.

Stanice č.5 (rok 2012): Jeden z nejpolitičtějších zdejších článků se jmenoval O ukradené tlačence a církevních restitucích. O čem článek pojednává, je nasnadě.

Stanice č.6 (rok 2011): Na tomhle blogu se dá občas číst i poezie. Tedy - lépe řečeno - kousky v řeči mírně vázané. Dnešním zástupcem bude - i vzhledem k nedávno v Nedělních miniglosách zmíněné Věstonické Venuši - básnička Planetárium.

Stanice č.7 (rok 2010): Viděli jste nekdy úplně zblízka kudlanku nábožnou? Podívat se na ni můžete v článku Za kudlankou nábožnou, na který k mému překvapení odkazují i někteří čeští kudlankáři.

Stanice č.8 (rok 2009): Shodou okolností u "krátkého nástupiště" hlavního nádraží v Praze, o kterém jsem nedávno psal ve speciálním článku, se odehrával děj jednoho příběhu před více nž sedmi lety. Jedním z nejrannějších zdejších textů je článek O vlakovém umělci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.