neděle 12. března 2017

Nedělní miniglosy č.395

V důsledku prudkého zhoršení nizozemsko - tureckých vztahů po vyhoštění turecké ministryně pro záležitosti rodiny došlo i k nečekané diplomatické roztržce mezi Nizozemskem a Českou republikou - poté, co byly jako nežádoucí označeny i účastnice zájezdu českobratrských sester do Naardenu. Nizozemské úřady ještě zvažují, jestli jednání českých žen budou klasifikovat jako podezření z podpory terorismu nebo jen jako veřejný projev nemravnosti. Podle svědků se totiž několik z žen v místní kavárně s pomocí programu Google Translator ve svém mobilním telefonu pokoušelo objednat si turka.
-----------------------
Jak zjistila rozsáhlá studie čínských vědců, antioxidační doplňky stravy mohou výrazně urychlit stárnutí a dokonce zvýšit riziko předčasného úmrtí. Čínští vědci při studii použili vzorek několika tisíc čínských dobrovolníků, většinu z nich díky příslibu, že kdyby se jim v průběhu výzkumu náhodou něco stalo, dostanou jako kompenzaci vstup na výstavu lidských těl "Bodies" zdarma.
----------------------
Na setkání se svými přáteli a příznivci potvrdil český prezident Miloš Zeman očekávanou skutečnost, že bude kandidovat v příští přímé prezidentské volbě, protože během prvního volebního období ještě nevyčerpal ani polovinu ze své celoživotní sbírky bonmotů a kromě běžek by si rád vyzkoušel - spolu se svým mluvčím, kancléřem a hradním ceremoniářem - i čtyřbob.
----------------------
V jedné ze zkoumaných šarží bylinného čaje Babička Růženka byl laboratorní analýzou potvrzen nadměrný obsah atropinu. Zjištěné množství jedovatého alkaloidu ve vzorku je každopádně zdravotně rizikové, ale samo o sobě není ještě vysvětlením, proč na případu pracují elitní detektivní specialisté z týmu "Policejních pomníčků", tedy dosud nevyřešených závažných případů kriminalistické historie. "Domníváme se, že přítomnost atropinu ve vzorku by mohla vnést nové světlo do dosud neobjasněného případu starší ženy, která se kdysi stala obětí bezprecedentního násilného trestného činu a jejíž odstrašující příběh je asi nejznámějším kriminálním případem české historie, protože ho u nás zná doslova každé malé dítě," řekl nám dobře informovaný zdroj z řad kriminální policie. "Pokud totiž tato poškozená vypila zmíněný Babiččin bylinný čaj s atropinem, mohlo by to konečně vysvětlit dávnou záhadu, proč tato babička nezletilé Karkulky měla tak velké oči."
----------------------
Podle přísně tajných dokumentů CIA zveřejněných na webu WikiLeaks bylo americkými zpravodajskými službami odposlouchávano kromě počítačů, chytrých telefonů a chytrých televizorů i velké množství chytrých rychlovarných konvic v českých domácnostech. Na základě vyhodnocení těchto odposlechů dospěla CIA k jednoznačnému alarmujícímu závěru, že to v české společnosti vře.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.