neděle 1. března 2015

Nedělní miniglosy č.303

Čeští hospodští a restauratéři pomalu přestávají mít strach ze zavedení úplného zákazu kouření ve svých provozovnách. "Inspirovali jsme se podnikavci, kteří místo zakázaných žárovek začali vyrábět úplně stejný výrobek s názvem tepelné koule," řekl nám předseda komory restauratérů a restaurátorů Jiří Vajgl, "a počítáme s tím, že cigarety v našich podnicích povolíme pro běžné užívání jako tabákové vonné tyčinky."
-----------------------
Mobilní operátoři, kteří již delší dobu dokážou bez větších problémů určit s velmi dobrou přesností polohu zapnutého mobilu, zavedli pro své klienty speciální placenou službu "Kde jsem byl/a?", která je zatím velmi oblíbená především u příležitostných opilců. Vzhledem k předpokládanému prudkému rozvoji využívání tohoto produktu se pro bonitní klienty připravuje ve spolupráci se zpravodajskými službami další rozšíření nabídky o službu "...a co jsem tam dělal/a?".
 
-----------------------
Podle očité svědkyně Marie Barnabášové došlo k nečekanému oživení české ekonomiky v posledním čtvrtletí loňského roku poté, co ji předseda hnutí ANO, místopředseda vlády, ministr financí a Andrej Babiš k zlepšení vyzvali slovy: " Pravím ti, vstaň, vezmi své lože a jdi domů!" Po těchto slovech ihned česká ekonomika vyšla, ovázána na nohou i na rukou pruhy plátna a s tváří omotanou šátkem. Babiš nařídil : "Rozvažte ji a nechte odejít!" Mnoho z těch, kteří přišli k Marii a uviděli, co ministr vykonal, v něj uvěřilo.
----------------------
Skandál především mezi pravověrnými marxisty vyvolal požadavek Lužických Srbů žijících v České republice, kteří po všech středoevropských komunistických hnutích nárokují zpětně zaplacení poplatků za v běžném hovoru komunisty často používané sousloví Srb a kladivo.
----------------------
Hradní kancléř Vratislav Mynář se o víkendu oženil, přičemž za svědka mu byl dokonce samotný český prezident. Přesný obsah prezidentova osobního svědectví se ale ženich bohužel nedozvěděl, protože doposud nemá bezpečnostní prověrku.

Pozn.: Po nějaké době se dnes opět objevuje v článku jedna "hostující miniglosa", tedy glosa, jejímž autorem nejsem já, ale externí dopisovatel. Tentokrát se vás nebudu ptát, která z pěti glos to je, myslím, že je to docela zřetelné. Ale jsem rád, že je o "dopisovatelství" čas od času zájem, přestože jsem zatím zdaleka všechny nabídky nepřijal.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.