neděle 25. října 2015

Nedělní miniglosy č.333

Máme tu dnes sice nejubilejní, ale přesto docela sympatické vydání číslo 333. Napadá mne díky jazykolamné říkance, jaké nadšení by asi zavládlo mezi "sběrači kovů", kdyby někde existovalo "třistatřiatřicet stříbrných střech; myslím, že než by hasiči vyjeli se svými stříbrnými stříkačkami, nebylo by přes co stříkat. Samozřejmě mi to nedá, aby se dnešní "nejubileum" neobjevilo i ve výčtu glos, tak přeji všem příjemné počtení a budu se těšit, že jako čtenáři Nedělním miniglosám zůstanete věrní i pro další čísla, i když třeba nebudou tak hezká na pohled a půjdou snadněji vyslovit :-).

Podle důvěrných informací, které se naší redakci podařilo získat, se připravuje zákonná úprava umožňující získat azyl jen běžencům, kteří budou schopni říct bez chyby třikrát za sebou "Třistatřiatřicet stříbrných stříkaček stříkalo přes třistatřiatřicet stříbrných střech". Říkanka, kterou mimochodem zastánci uprchlíků považují za jasný důkaz nadbytečného blahobytu západní společnosti, by se tak měla stát prubířským kamenem dokazujícím, jak vážný zájem o pobyt v České republice běženci mají, protože všichni, kdo novou jazykovou zkoušku nezvládnou, budou nemilosrdně repatriováni. "Ministerstvo vnitra velmi tlačí na co nejrychlejší zavedení této zkoušky do imigračních procedur," řekl nám jeden z našich policejních kontaktů. "Protože ale aktuálně nemáme mezi uprchlíky ani jednoho zájemce o udělení azylu v České republice a zkoušky jsme museli spustit stůj co stůj, odeslali jsme včera prvním vojenským speciálem zpět do Turecka aspoň několik důstojníků cizinecké policie s vadami řeči."
----------------------
Podle předběžných výsledků archeologického průzkumu v Říši pohádek, který štědře financuje konzorcium výrobců cyklotechniky, nosil děd Vševěd pravděpodobně přehazovačku.
----------------------
Český úřad pro menšiny odhaduje, že v České republice žije asi 240 000 slušných, vzdělaných, empatických a inteligentních občanů se zájmem o dění ve společnosti. "Asi polovina z nich se celkem slušně integrovala do normální většinové společnosti, a téměř nevykazuje defektní chování," řekl nám šéf úřadu, "ale druhá polovina se zatím bohužel začlenit nedokázala, z čehož pramení občasná nedrozumění v okolí ghet, kde se nepřizpůsobivá menšina koncentruje." Proti tomu, aby byla tato menšina podporována z daní normálních českých občanů, se postavila i nová organizace s názvem "Ynteligenty v Čechách nechceme!", kterou podle průzkumů podporuje nejméně 90% milovníků filmů Zdeňka Trošky.
----------------------
Spor mezi Andrejem Babišem a Miroslavem Kalouskem, kdo má vyhrát jejich sázku o 10 miliónů korun, týkající se skutečnosti, zda byl Kalousek vyšetřován v souvislosti s aktivitami kolem sázkových společností, se dostal do patové situace: Miroslav Kalousek argumentuje tím, že nebyl vyšetřován, ale jen prověřován, zatímco Babiš tvrdí, že sázku neuzavřel, ale pouze přijal.
----------------------
Mluvčí Alexandrovova souboru písní a tanců jednoznačně odmítl nařčení, že armádní soubor překročil hranice České republiky svévolně, ale stejně jako kdysi Rudá armáda v roce 1968 uvedl, že soubor přijel na pozvání obsažené v dopise psaného jménem českých občanů. Podle potomků Vasila Bilaka je v tom ale tentokrát jejich obávaný předek nejspíš nevinně, protože má aktuálně spoustu práce s prosazováním své brožurky Poučení z krizového vývoje v Pekle a společnosti a na psaní dopisů nemá ani čas ani vhodné podmínky. Pravděpodobnými autory zvacího dopisu jsou tentokrát Helena Vondráčková a Lucie Bílá, které v poslední době kvůli dietě přešly z bílého pečiva na tmavý moskevský chléb a domnívaly se, že by od nich bylo čestné naplnit přísloví "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.