neděle 5. května 2013

Nedělní miniglosy č.219

Nová, v České republice již stošestapadesátá celoplošná televizní stanice s názvem TV Ropucha, která se svým atraktivním programem zaměřuje především na diváky z řad českých žab a žabek, bilancovala první rok svého zatím velmi úspěšného života. Na slavnostním galavečeru byl pořadem roku vyhlášen investigativní týdeník "Z žabí perspektivy" a nejpopulárnějším programem se stal nekonečný seriál z bažin ruské tajgy "Žabka carevna". Kromě pořadů byly oceněny i nejvýraznější osobnosti žabí televize - konkrétně ve speciálních kategoriích Žába na prameni, Televizní rosnička a Skokan roku.
-----------------------
Vzhledem k deštivému počasí skončil neúspěchem pokus skupiny zapálených historiků prakticky ověřit během filipojakubské noci význam zdánlivě nesmyslného, ale mezi inkvizitory kdysi velmi oblíbeného rčení "upaloval, až se mu za patami prášilo".
 
-----------------------
Zástupci Evropské unie, která zajistila financování celého projektu, pokřtili slavnostně první knihu z napjatě očekávaného cyklu Politicky korektní pohádky. Jako první nakonec vyšel roztomilý příběh Tři zlaté vlasy seniora Vševěda. "Ano, je pravda, že kvůli jazykovým korekturám zmizela z názvu pohádky původní rýmovaná slovní hříčka," připustil zástupce nakladatele, "ale věřím, že tuto skutečnost bohatě vynahradí to, že jsme vzhledem k tématu do pohádky vložili praktické poučení o tom, že i ve vyšším věku je možné s úspěchem investovat do komodit.
-----------------------
Mluvčí vlády rezolutně popřel, že by se ministři rozhodli ukončit projekt S-karet: "Jde jen o dezinterpretaci, kterou nám podsouvají opoziční politici. Vláda projekt v žádném případě neukončila, protože to by odporovalo jejímu programovému prohlášení; pouze se rozhodla v něm trvale nepokračovat."
-----------------------
V centru Prahy se ostře střetli příznivci prvního máje jako svátku práce s fanoušky svátku lásky. Během potyčky, která skončila bez vítěze, bylo zraněno několik osob přesvědčených, že láska je z vyšších důvodů vždy předurčena k vítězství, zatímco ve druhé skupině jsme zaznamenali několik pracovních úrazů. Skutečnými vítězi tradičního prvomájového klání se tak staly pražské prostitutky, které lásku s prací dokážou i na prvního máje nenásilně skloubit.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.