neděle 24. února 2013

Nedělní miniglosy č.209

Římský starosta přivítal s nadšením myšlenku redakce Nedělních miniglos z minulého týdne, aby se Václav Klaus ucházel o místo papeže: "Jménem římského lidu prohlašuji, že bychom byli nesmírně šťastni, kdyby k tomu došlo, protože by pak byla šance, že by mohl Řím znovu po skoro dvou tisíciletích přivítat ve svých zdech jako upomínku na dobu své největší slávy a prosperity babičku Lívii."
-----------------------
Přesně po patnácti letech od triumfu na olympiádě v Naganu odňal Mezinárodní olympijský výbor českým hokejistům zlaté medaile. Důvodem je skutečnost, že se za celých 15 let nepodařilo ani jednoho z hráčů vítězného týmu usvědčit z dopingu, což je podle dopingových komisařů mimořádně podezřelé.
 
-----------------------
Poprvé se u českého soudu v praxi uplatnila tzv. dohoda o vině a trestu, která je novinkou českého právního řádu. Protože obžalovaný svou vinu za žalované podvody popřel, žalobce se s obžalovaným dohodl alespoň na tom, že požadovanou pokutu zaplatí přítomný soudce. "Bylo mi to trochu divné," dodává odsouzený soudce, "ale byl to přece jen první případ tohoto druhu a zákony jsou už dlouho čím dál složitější a nesmyslnější, takže mne skutečnost, že jsem v procesu na základě dohody obou stran odsoudil sám sebe, ani moc nepřekvapila."
-----------------------
Postrachem golfových klubů se stávají přemnožení divočáci. "Ano, je to tak, díky divočákům se už na našich hřištích skoro nedá hrát," potvrdil Nedělním miniglosám správce jednoho z lázeňských golfových hřišť. "Divočáci díky tomu, že přespávají přímo u hřišť, jsou schopni jednotlivé dráhy obsadit hned ráno, takže normální lidé proti nim nemají šanci." Kluby zvažují, že aspoň některým divočákům zruší klubovou registraci, ale bojí se, že vlivná Golfová asociace divočáků se bude domáhat nápravy soudní cestou stejně jako v případě, kdy kvůli výzvě jednoho z golfových klubů, aby golfisté sebrali prasatům násilím jejich golfové sety, zažalovala klub kvůli hanobení národa, rasy a přesvědčení.
-----------------------
Výsledky několikaletého detailního výzkumu morální úrovně českých obyvatel zveřejnil mezinárodní výzkumný tým: "Nemohu říct, že by výsledky byly překvapivé," řekl nám vedoucí projektového týmu. " Není divu, že ve státě s tak velkou mírou drobné kriminality, jako je Česká republika, jsou většině lidí jejich vlastní hříchy ukradené."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.