neděle 4. listopadu 2012

Nedělní miniglosy č.193

Na Slovensku pokračuje vyšetřování příčin zřícení rozestavěného dálničního mostu. Experti z řad kritiků české penzijní reformy tvrdí, že podle jejich závěrů je na vině jako obyčejně druhý pilíř.
-----------------------
Radek John oznámil, že odpovědné vykonávání práce bývalého ministra vnitra nebo současného parlamentního funkcionáře mu bohužel zabírá tolik času, že už mu nezbývá žádný prostor pro jeho soukromou vášeň - boj s korupcí. Protože se ale nechce svého koníčka úplně vzdát, hodlá každé druhé úterý odpoledne pracovat opět jako novinář, nejlépe v dobře zavedeném a respektovaném investigativním časopise pro klienty některé ze zdravotních pojišťoven.
 
-----------------------
Česká vláda připustila, že konečně splní přání opozičních sociálních demokratů a komunistů a vyhlásí speciální daň z majetku pro milionáře. "Výnos takové daně by mohl být pro státní rozpočet velmi významný," prohlásil ministr financí, "zvlášť když jsou podle našich analýz všichni majitelé a spolumajitelé domů, bytů a jakéhokoli pozemku vlastně z účetního pohledu milionáři."
-----------------------
Česká obchodní inspekce oznámila, že zmrazené ryby v českých obchodech obsahují i více než 50 hmotnostních procent vody. Výrobci namítají, že ve většině případů jde o vodu velmi kvalitní, minerální, často možná původem z roztátého ledovce, zásadně bez škodlivých příměsí, čehož by si spotřebitelé měli zejména po nepříjemné metanolové aféře náležitě vážit. "Cena 150 - 200 Kč za kilogram zmrzlé vody je podle našeho názoru odpovídající," řekl nám mluvčí kombinátu vyrábějícího mezi spotřebiteli velmi oblíbené "ledové rybí filety s treskovou příchutí". "Velmi rádi bychom zachovali stávající kvalitu vody v rybích výrobcích. Bude-li ale růst tlak na snižování ceny, hrozí nám reálně, že se doposud velmi kvalitní voda v rybách začne pančovat obyčejnou vodou z kohoutku."
-----------------------
Na kongres ODS v Brně měli tentokrát poprvé přísný zákaz vstupu všichni kmotři. V týdnu před kongresem se proto jednotliví delegáti houfně zříkali svých kmotřenců a kmotřenek, takže přetížením zkolabovala internetová síť katolických matrik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.