sobota 12. dubna 2014

Sečtená a podtržená výstava

Dnes jsem si slavnostně odnesl domů všechny fotky, které byly v březnu vystaveny v Galerii České spořitelny v Rytířské ulici v Praze. Veselé je, že se celá výstava vejde do jedněch (pravda - velkých) desek a není problém ji zašoupnout u mne v obýváku za skříň. Dneškem pro mě tedy z pohledu všech možných kroků, které bylo třeba udělat, výstava doopravdy skončila. Otevírá se tedy možnost udělat závěrečné shrnutí v podobě několika objektivních čísel a doplňujících "soft" informací. Pro mne jsou to čísla zajímavá, uvidíme, jestli i pro někoho ze zdejších návštěvníků:

Výstava trvala 27 dnů a bylo na ní předvedeno 30 fotografií (kompletně si je můžete prohlédnout na mém webu na adrese http://www.petrvapenik.cz/vystavy/), 31.fotka, která byla původně také vybraná, se už do expozice nevešla a skončila jen jako "náhradník".

Výstavu si přišlo prohlédnout 615 návštěvníků, během výstavy se návštěvnost postupně zvyšovala, největší počet návštěvníků přišel během posledního dne výstavy (42 lidí). Rozhodně nemůžu říct, že bych s návštěvností byl spokojený. Byť prý jde v porovnání s jinými výstavami v téže galerii o velmi slušná čísla, já měl o dost jiné představy a už jsem pro pracovníky galerie připravil pár nápadů, jak dosahovaná čísla pro další výstavy do budoucna vylepšit :-).
 
Během výstavy se v knize návštěv nashromáždilo 105 zápisů, některé vybrané jsem již zveřejnil v článku Průlet návštěvní knihou fotovýstavy.

Uspořádal jsem 2 skupinové komentované prohlídky, mimo ně jsem výstavu prošel jako průvodce v dalších 12 případech. Největší skupina, která na výstavu přišla pohromadě, čítala 10 lidí. Mezi návštěvníky se našlo dokonce 7 vážných zájemců o koupi některé z vystavených fotek.

Návštěvníci a pozvaní lidé si rozebrali cca 350 malých katalogů v podobě skládačky s 11 vystavenými fotkami. Pokud by ještě někdo z vás měl o tuto skládačku zájem, mám ještě k dispozici zbylou menší část nákladu, tak mi dejte vědět mailem, dohodneme se. Kromě katalogů se ještě rozebralo 150 vizitek připravených speciálně pro tuto akci, tak jsem zvědav, jestli se díky těmto vizitkám někdo ozve.

V předsálí výstavy se vystřídalo 10 kustodek, většinou šlo o dámy s bohatými zkušenostmi z Pražského hradu.

Během výstavy se přišlo téměř 300 dalších návštěvníků podívat na můj fotoweb www.petrvapenik.cz, což je asi sedminásobek běžné návštěvnosti.

Během výstavy jsem osobně potkal 8 blogerů (5 z nich poprvé) a dalších 6 blogerů jsem identifikoval v návštěvní knize. Ukázalo se navíc, že s jedním z blogerů už jsem se pravděpodobně v minulosti setkal, ale okolnosti našeho dávného setkání jsou tak zajímavé, že to nejspíš vydá na speciální článek :-).

Od návštěvníků výstavy jsem dostal několik krásných dárků - mezi jinými i malý kaktus, který mi od té doby krásně rozkvetl malými bílými kvítky, a také namalovaný komiksový příběh. Ještě jednou zpětně za všechny dárky děkuji.

No a taky určitě stojí za zmínku, že díky výstavě jsem zažil nejhezčí z cca 2500 sobot ve svém životě :-).

Co myslíte, je to dost čísel na vyhodnocení podobné akce? Nebo vám ještě nějaké důležité číslo chybí? Budu-li vědět, rád doplním :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.