neděle 16. června 2013

Nedělní miniglosy č.225

Vyšetřování dalo konečně odpověď na otázku, jak je možné, že bývalá šéfka kabinetu Jana Nagyová nechala sledovat manželku premiéra vojenskou rozvědkou, vůči které neměla potřebné pravomoci. "Je pravda, že paní Nagyová neměla žádné právo nařídit mým lidem sledování, aby se dozvěděla, co dělá premiérova manželka," řekl nám úřadující šéf Vojenského zpravodajství, "ale udělali jsme to pro ni moc rádi, protože nás to samotné taky zajímalo."
-----------------------
Průzkum ukázal, že dnešní české děti už prakticky nevědí, co je to mít hlad. Protože tedy děti nedokážou náležitě rozlišit pocity sytého a hladového člověka, a taky vzhledem k tomu, že prakticky každý druhý rok přichází velká voda, bylo v učebnicích ZŠ nahrazeno doposud běžné české úsloví novou a lépe pochopitelnou verzí: Suchý vyplavenému nevěří.
 
-----------------------
Prezident Miloš Zeman nakonec po mediální přestřelce kvůli jmenování Martina C. Putny jmenoval už bez dalších konfliktů 66 nových profesorů, z nichž 58 si převzalo svůj dekret z prezidentových rukou osobně. Sedm nových profesorů dostane jmenovací dekret poštou a Martin C. Putna by měl dostal dekret aspoň zavirovaným mailem, pokud ovšem zásilka nespadne někde cestou do spamu.
-----------------------
Tři bývalí poslanci ODS, kteří odešli z Poslanecké sněmovny, aby umožnili pokračování současné vlády, jsou podezřelí z převzetí úplatku. "Nevyšetřujeme skutečnost, že exposlanci dostali teplá místečka v dozorčích radách velkých státních podniků, to je v České republice běžná praxe a není na tom nic pobuřujícího," řekl na tiskové konferenci šéf speciálního týmu vyšetřovatelů. "Jako jednoznačný úplatek ovšem posuzujeme příslib samostatné vězeňské cely, když to všechno náhodou praskne."
-----------------------
Analýzy České obchodní inspekce potvrdily, že vaječné žloutky jsou barveny speciálním barvivem, aby byly tmavší a pro spotřebitele atraktivnější. "Pro veřejnost je to možná překvapení, ale my dávno víme, že jde o zavedenou praxi," řekl nám mluvčí ČOI. "Je známo, že se dobarvuje nejen žloutek, aby byl dost žlutý, ale i bílek, aby byl dost bílý. Dokonce v tomhle směru došlo v poslední době k posunu k lepšímu, protože se místo jedovaté olovnaté běloby začala k bělení bílků používat mnohem bezpečnější běloba titanová."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.