neděle 2. června 2013

Nedělní miniglosy č.223

Na speciální tiskové konferenci zveřejnili seznam svých stínových ministrů představitelé loutkového divadla Pumprdlíček. Stínovým předsedou vlády by měl být podle očekávání Škrhola. Překvapeným novinářům Škrhola vysvětlil, že Pumprdlíček má přibližně stejné volební preference jako Paroubkova strana LEV 21, která stínovou vládu představila veřejnosti před několika dny, a tak divadelníci nechtějí zůstat pozadu. Zejména stínový ministr spravedlnosti Kašpárek se podle svého vyjádření už moc těší na jednání se svými kolegy z řad politiků.
-----------------------
Kvůli rozvodněné Berounce bylo nutné zrušit druhou část královského průvodu doprovázejícího korunovační klenoty při jejich cestě z Pražského hradu na Karlštejn. "Proti dešti jsme dělali, co jsme mohli," řekl nám jeden z organizátorů populárního průvodu. "Dokonce jsme na radu dvorního šamana místo původně vytipovaného představitele císaře Karla IV., kterým byl slovenský herec Juraj Mokrý, vybrali do role Davida Suchařípu, ale ani to na zaplašení deště nepomohlo."
 
-----------------------
Některé organizace pro rovné příležitosti protestují proti tomu, že z paterčat, která se narodila v podolské porodnici, jsou hned čtyři chlapci a jen jediná holčička. Podle aktivistek se opět potvrdilo - a v tomto případě to bylo zcela nepopiratelné - že ženy jsou u nás kvůli rozpínavosti mužů často utlačované a nemají dostatečný životní prostor dokonce ani před narozením, natožpak po něm. Právníci se zatím přou, jestli pro diskriminaci podají trestní oznámení jen na podolskou nemocnici nebo budou žalovat rovnou Přírodu.
-----------------------
Vzhledem k předpokládanému vlhkému počasí, které má podle meteorologů panovat celý červen a také v příštích 26 letech, se před hospodářstvím České republiky otevírá velká příležitost zejména v chovu a zpracování šneků. "Oprášili jsme několik jídel z jídelníčku našich prababiček, a zejména nadívaní šneci podle Medarda měli u našich i evropských gurmánů velký úspěch," řekl nám hlavní propagátor hlemýžďů jako zdravé alternativní výživy Jiří Smlsplž. "Pokud deštivé počasí vydrží delší dobu, měli bychom se stát doslova šnečí velmocí a mohli bychom v budoucnu zdatně konkurovat přívalu levných a nepříliš chutných hmyzích pokrmů z Asie."
-----------------------
Kriminalisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vyšetřují složitý případ Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. Podle mluvčího ÚOOZ totiž existuje podezření, že většina z osazenstva hřebčína jsou ve skutečnosti jen bílí koně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.