úterý 13. srpna 2013

Kouzelná zahrada - model 2013

Na mé nedávné fotografické výstavě Obrazy ze zásvětlí (pro podrobnosti o výstavě a kompletní e-katalog všech vystavených fotek klikněte na tento odkaz) tvořil cyklus Kouzelná zahrada více než třetinu vystavených obrazů. Kompletní cyklus byl k dispozici i návštěvníkům akce Začarovaná zahrada, který se konal začátkem června v Poličce. Dalo by se ale říct, že pojem "kompletní cyklus" v této souvislosti postrádá smysl, protože se jedná o sérii, do které skoro při každé návštěvě zahrady mých rodičů ve Staňkově na Domažlicku několik fotek přibyde. No a protože jsem o víkendu po víc než čtvrt roce opět dorazil do své "kouzelné zahrady" s foťákem, nedalo mi to, abych nevyužil příhodných podmínek během "zlaté hodinky" před západem slunce a stejnou technikou jako u předchozích fotek (štamgasti na tomto blogu i návštěvníci výstavy ji už dobře znají), jsem udělal několik snímků, které mají jako obyčejně premiéru na tomto blogu.

Dnes vás zavedu do koruny vzrostlé třešně, která se již objevila na starší fotce "Rozbité třešňové zrcadlo"; to je fotografie, která měla na výstavě u návštěvníků docela velký úspěch, což se mimochodem projevilo i tím, že je to vůbec první fotografie, kterou jsem ve svém životě oficiálně prodal.


Zapadající slunce v kombinaci s mou oblíbenou (a u mne již "profláknutou") technikou dokáže z větvoví koruny stromu udělat něco, co starou třešeň připomíná jen velmi málo.



Zdejší straky - parádnice si musely do větví nanosit doslova blyštící poklad. Kolipak na to asi padlo zlata a drahých kamenů?



Na jaře mívá strom spoustu chutných rudých plodů. Ve vrcholném létě to ale skoro vypadá, jako by se v koruně třešně usadila velikánská, krásná a velmi výkonná světluška :-).



Stačí jen velmi málo, aby se nám z té světelné přehlídky při pohledu vzhůru doslova zamotala hlava.



Zapadající slunce umí vykouzlit už skoro podzimní barvy. Však se v pěkně rozvinutém prázdninovém světle už už skrývá i trochu toho světla baboletního.



Paprsky větrem šumící monstrance a větve sepnuté vzhůru k večerní modlitbě.



Tak co myslíte, milí zkušení a výstavami ošlehaní fotografičtí návštěvníci: Stojí za to kolekci Kouzelné zahrady rozšířit i o některé fotky ročníku 2013? A pokud ano, která by podle vašeho názoru měla dostat šanci?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.