neděle 11. března 2012

Nedělní miniglosy č.159

Vzhledem k evropskému nařízení o zvětšení chovných klecí nosnic v České republice výrazně zdražila vejce. Ministerstvo zemědělství se ve spolupráci s Ministerstvem kultury rozhodlo snížit poptávku po vejcích v období Velikonoc tím, že dočasně oficiálně změnilo text známé koledy na "Hody, hody, doprovody, dejte akcie malovaný…", na což zareagovala pražská burza několikaprocentním růstem. Světové investiční společnosti zároveň vydaly doporučení významným investorům, aby omezili své investice do kindrvajec.
 
-----------------------
Během soudu s neformálním lídrem Věcí veřejných Vítem Bártou byl obžalovaným jako důkaz neviny předložen i zvukový záznam jeho návštěvy pánského WC, během které prokazatelně nedošlo ani k jedinému náznaku korupčního jednání. Obžaloba tuto skutečnost uznala, poukázala ovšem na fakt, že ke korupčnímu jednání pravděpodobně nestihlo dojít jen proto, že toaleta byla zamčená.
----------------------
Ministr Dobeš prodloužil o čtyři roky akreditaci Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, takže se očekává, že by v této době mohly dostudovat v magisterském studiu ještě nejméně tři nové ročníky prominentních studentů.
-----------------------
V nové edici "Vyvážené pohádky" vyšly další dětské knihy, které by měly lépe reflektovat genderovou rovnost. Po náležitých drobných úpravách tak vyšly pohádky Dlouhá, Široká a Bystrozraká, Alibaba a čyřicet loupežnic a Mrazice.
-----------------------
Ministr financí přislíbil, že zvyšování daní v České republice bude mít své limity. Prozatím potvrdil alespoň to, že snížená sazba DPH by neměla překročit sazbu standardní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.