neděle 18. září 2011

Nedělní miniglosy č.134

Všichni obyvatelé Rumburku, kteří se cítí být občany druhé kategorie, se rozhodně ohradili jako proti diskriminačnímu a konjunkturalistickému činu proti vyjádření filmových producentů ohlašujících záměr natočit o lidech druhé kategorie dokumentární film s příznačným názvem Rumburk. Režisér připravovaného filmu připustil, že na zprávě je část pravdy: Nebude se sice jednat o dokument ale o pohádku, nebude se jmenovat Rumburk ale Rumburak, ale opravdu půjde o příběh kouzelníka druhé kategorie.
-----------------------
Podle nově připravovaného návrhu zákona by měly doposud tajné služby získat oficiálně veřejnoprávní charakter. "Děláme to především právě kvůli lepšímu utajení," překvapil na tiskové konferenci mluvčí Vojenského zpravodajství, "protože zatímco v českých tajných službách se nakonec vždycky všechno vykecá, podle našich zkušeností je získat informace z institucí veřejné sužby prakticky nemožné."
 
----------------------
V České republice začíná tradiční období vinobraní, které tentokrát probíhá pod záštitou Komory exekutorů. Exekutoři budou víno pěstitelům brát nedříve na jižní Moravě a budou se posléze přesouvat do dalších vinařských regionů. Formou tradičních spanilých jízd, jimiž chtějí navázat na nejlepší tradice husitství, pak zamýšlejí expandovat i do Rakouska
-----------------------
Po vzoru USA by měla i Česká republika zavést tzv. milionářskou daň. Podle informací z kuloárů by ji měli platit všichni řidiči, kteří najezdili alespoň milion kilometrů bez nehody.
-----------------------
Ministerstvo školství chce konečně definitivně sjednotit dosud roztříštěnou terminologii a navrhuje přesunout základní výzkum z univerzit na základní školy. Zcela novou kategorií, která doposud nemá ve světě obdoby, by pak mělo být zavedení tzv. zvláštního výzkumu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.