neděle 31. července 2016

Nedělní miniglosy č.368

Většina českých ministrů by měla na začátku srpna odjet na zaslouženou dovolenou. Na Úřadu vlády bude držet službu osobně premiér Sobotka, který doufá, že nebude muset řešit žádné zásadnější vnitřní ani zahraniční problémy, protože by během srpna v prázdninově opuštěných prostorách úřadu rád nerušeně vychytal vládní pokémony.
----------------------
Dvaačtyřicetiletý americký parašutista uskutečnil rekordní seskok bez padáku z téměř osmikilometrové výšky do speciální záchranné sítě. Česká ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v této souvislosti důrazně varovala všechny české dobrodruhy, aby je ani nenapadlo něco podobného zkoušet na českém území, protože záchranná sociální síť v České republice ještě zdaleka není tak rozsáhlá a účinná, jak by měla podle sociální demokracie být, takže by se zdejším kaskadérům mohlo snadno stát, že se do ní netrefí.
----------------------
K poslednímu výbuchu sopky Sakurajima na japonském ostrově Kjúšú se na svém facebookovém profilu přihlásil jako obvykle Islámský stát.
----------------------
Odsouzený bývalý soudce Ondřej Havlín byl převezen z pankrácké věžnice do zařízení v Teplicích poté, co uspěl se svou stížností na pankráckou lékařskou péči. "Můj mandant potřebuje zvláštní léčbu, nejlépe na specializovaném oddělení závislostí," řekl Nedělním miniglosám jeho advokát, "protože se ukázalo, že je naprosto závislý na korupci, takže na Pankráci, kde nemohl nic osobně ovlivňovat, trpěl nesnesitelnými abstinenčními příznaky."
----------------------
V Turecku je v souvislosti s nedávno potlačeným armádním pučem již tolik zatčených, až se turecká vláda začíná obávat, že brzy nebude mít zatýkané kdo zatýkat. Z české strany se k tomuto postesku tureckých vládních činitelů vyjádřila asi nejpovolanější osoba - předseda KSČM Vojtěch Filip: "Podle našich bohatých praktických zkušeností podobné nebezpečí nehrozí. Vědeckými studiemi je prokázáno, že jak z pohledu fyzické námahy, tak i z pohledu intelektuální výkonnosti je zatýkání výrazně jednodušší než práce, takže jsme přesvědčeni, že podobně jako kdysi u nás, i dnes v Turecku se pro zatýkání vždycky najde dostatek ochotných rukou. Důležité ale je, aby byli zatýkáni lidé co nejslušnější a nejnevinnější, protože se zatýkáním skutečných grázlů mohou být zbytečné komplikace a zmíněné jednoduché pravidlo pak nemusí vždycky platit."
----------------------
Bývalý šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta a olomoucký státní zástupce Ivo Ištvan hovořili před parlamentní vyšetřovací komisí, která prošetřuje postup policejní reorganizace, celkem skoro devět hodin. "Je vidět, že vnitřní puzení bylo u těchto pánů kvůli dlouholetému zákazu hovořit o utajovaných skutečnostech obrovské," uvedl exkluzivně pro Nedělní miniglosy předseda komise Pavel Blažek. "Okamžitě poté, co byli oba oficiálně zbaveni mlčenlivosti, muselo prostě ven všechno, co se v nich za poslední roky nastřádalo, a logicky to odnesla naše komise, která zbavení mlčenlivosti iniciovala." Nedělní miniglosy na základě této skutečnosti považují v zájmu fyzického bezpečí členů parlamentních vyšetřovacích komisí za velmi prozíravé, že pracovníci policie musí dodržovat jen mlčenlivost a ne celibát.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i čtyři jubilejní výběry nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Poslední ČERVENCOVÝ (od pondělí 1.srpna nabídku cest do blogového pravěku od základu proměníme) ARCHEOLOGICKÝ NÁŠUP PRO BLOGOVÉ JEDLÍKY (nebo naopak pro zcela nové hosty):

Nejnovější vrstvy:
Pohledy na veřejnosti běžně nepřístupná místa pražského Emauzského kláštera nabízí květnový článek Několik fotek z vycházky do Emauz.
Usínání je vlastně vyvažujícím druhým pólem ranního letního probouzením kterým se zabývalo haiku z prvního červencového článku. Proto sem dnes dávám i svou nahrávku Ukolébavky z Griegova rozsáhlého klavírního cyklu Lyrické kusy.

Novověk:
Před rokem, když bylo v rozpuku nejteplejší léto, které jsem ve svém životě zažil, jsem napsal malou básničku "Bez...". Jen poznámka pro zavilé botaniky, aby nebyli zklamáni: Latinský název pro můj (nebo spíš moji) "Bez" není "Syringa", ale spíš "Mínus" :-)

Protože časté (a nesmyslné) "holdy" na internetu jsou stále četnější, připomenu článek O holdování a holtování z rozverně jazykozpytné rubriky Jazykové hrádky.

Středověk:
Zmínka o Woody Allenovi v nedávném Haiku probouzejícího slunce mne zase pro změnu přivedla k pět let starému fejetonu O rozesmívání Boha, ve které jsme spolu byli - považte - s Woodym dokonce na rybách!

Pravěk:
Vždycky mě těší, když si přečtu svůj nějaký starý článek a říkám si, že dnes bych ho snad napsal stejně nebo aspoň velmi podobně a ani po více než sedmi letech se za svůj názor ani v nejmenším nestydím. Jedním z článků z úplného začátku blogu je čtenáři tehdy ještě téměř zcela opominutá úvaha O marných zápasech s lejny. Uvidíme, třeba se teď s odstupem nějací noví čtenáři najdou :-).

Někteří lidé o mne říkají, že prý jsem optimista a i já se za něj občas považuji :-). Ale nedávno jsem si při čtení svého dávného článku o jedné slovenské dočasné spolucestující z vlaku uvědomil, že můj optimismus má tedy ve srovnání s ní ještě pořádné rezervy. Článek O věcech, které se přiházejí potvrzuje, že ani lidé, kteří přitahují veškerou smůlu ze širokého okolí, nemusí být pochodující chmurou a depresí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.