neděle 30. července 2017

Nedělní miniglosy č.412

Podle specialistů z Vysoké školy pohádkářsko-sociologické jsou čeští lidovci svou odvahou, se kterou se spojili a hned zase rozpojili s hnutím Starostů, ztělesněním české varianty tradiční pohádkové postavy - Nebojsy. "Český Nebojsa se od běžných rigidně nebojácných evropských Nebojsů liší tím, že se v závěru pohádky konečně naučí pořádně bát, takže se s ním většinová bojácná a místy lehce zbabělá česká společnost může plnohodnotně identifikovat," řekl nám vedoucí katedry psychologie pohádkových postav. "Ano, zatím jsme se naučili bát především sami o sebe," řekl Nedělním miniglosám optimisticky naladěný předseda Bělobrádek, "ale i to je pro nás s naší dlouholetou děsivě nebojácnou stranickou historií velký krok kupředu."
----------------------
Prezident Zeman tvrdí, že doporučil svému kyrgyzskému prezidentskému protějšku neznámou českou firmu Liglass pro spolupráci na výstavbě soustavy hydroelektráren na základě oficiálního doporučení Ministerstva průmyslu a obchodu. Mluvčí ministerstva však jakékoli dobrozdání v tomto směru popírá. Hradní mluvčí Ovčáček byl proto prezidentem pověřen, ať se při svých toulkách archivy spojenými s působením Ferdinanda Peroutky, po doporučení ministerstva, které si prezident rovněž naprosto jasně vybavuje, také poohlédne.
----------------------
Ukazuje se, že čeští žáci a studenti ani o prázdninách nelení a ve svém volnu usilovně studují, dokonce ty nejsložitější a na abstrakci nejnáročnější fyzikální kapitoly. Průzkum totiž potvdil, že studenti právě teď ve vrcholném létě, když si s hrůzou uvědomili, že už mají půlku prázdnin za sebou, začínají konečně chápat, že rychlost plynutí času je opravdu relativní.
----------------------
Evoluční biologové potvrdili na základě nových experimentů starší hypotézu, že psi již po dlouhé době společného vývoje mají náklonnost k lidem zakódovanou v genech. Lidé naproti tomu mají v genech především náklonnost k penězům.
----------------------
Na základě v poslední době extrémně vypjatého antidivočákismu, vrcholícího otevřenými výzvami k organizovanému násilí proti divokým prasatům v souvislosti se šířením afrického moru, se čeští divočáci rozhodli kandidovat v podzimních volbách. "Myslím, že naše nová Strana českých demokratických divočáků (SČDD) má dobré šance překročit pětiprocentní hranici především mimo velká města," řekl nám prozatímní stranický šéf. "Naše strana má jako tři hlavní body svého politického programu úplné odzbrojení českých myslivců po vzoru lidových milicí z roku 1989, přiznání plnohodnotných občanských práv všem českým divočákům a drobnou úpravu názvu města Bechyně na Bachyně." Experti na českou politickou scénu soudí, že SČDD může být konečně kýženým přirozeným spojencem předpokládaného vítěze voleb, hnutí ANO, protože stejně jako strana Andreje Babiše i čeští divočáci fandí řepce, takže se dá očekávat, že po delší době v české vládě zasedne zase nějaký pořádný prvoplánový kanec.
----------------------
Policisté vyzvali účastníky nepovolené technopárty poblíž Nymburka, aby se rozešli, ale jejich výzvu, bohužel, přes hlasitou hudbu nikdo neslyšel. Policejní jednotka se proto rozhodla prozatím celou situaci monitorovat, dokud se nepodaří na některém policejním okrsku sehnat někoho s dostatečně silným hlasem.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.