neděle 2. září 2012

Nedělní miniglosy č.184

Vdova po palestinském vůdci Jásiru Arafatovi tvrdí, že její bývalý manžel byl otráven radioaktivním poloniem, jehož zbytky se prý našly na svršcích zemřelého. Náboženští experti jsou ovšem toho názoru, že palestinský předák a nositel Nobelovy ceny míru nebyl otrávený, ale vzhledem k tomu, že šlo o všestranně osvíceného člověka, detekce zbytků záření se dala očekávat.
-----------------------
Skotský rybář vylovil z moře 98 let starý a tedy dosud nejstarší známý nalezený vzkaz v láhvi. "Ano, v této disciplíně jde bezesporu o světový rekord," potvrdil nám mluvčí agentury Dobrý den z Pelhřimova, která se na světové rekordy specializuje. " To ovšem neznamená, že jde o nejstarší nalezený vzkaz, který někdo vhodil do moře. Jen většinu starších vzkazů evidujeme v kategorii Vzkaz v amfoře."
 
-----------------------
Prezident Václav Klaus vyzval členy vlády, aby mu poskytli záruky, že v procesu restituce církevního majetku nebude prolomena hranice 25. února 1948. Z členů vlády prozatím zareagoval pouze ministr Kalousek, který prohlásil, že je v této věci ochoten přísahat na život všech svých politických oponentů.
-----------------------
V Evropské unii se po více než 130 letech definitivně přestaly vyrábět žárovky. Jak uvádí zdroje z Evropské komise, důvodem není ani tak skutečnost, že jsou žárovky považovány za nehospodárný přežitek, ale spíše to, že po dlouholetém vyšetřování americkou antidopingovou agenturou byl T. A. Edison oficiálně vyškrtnutý ze seznamu vynálezců, protože v jeho vzorcích z 30.let minulého století byly objeveny stopy zakázaných podpůrných prostředků.
-----------------------
V Praze došlo k zásadní změně ve vedení linek městské hromadné dopravy, což v prvních dnech podle Policie ČR výrazně zvýšilo počty pohřešovaných Pražanů. Zároveň tato změna vyvolala zajímavý učený filosoficko - právní spor, ve kterém přední čeští intelektuálové diskutují, zda i běžní bezpáteřní lidé mohou využívat nově vzniklé páteřní autobusové linky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.