neděle 30. září 2012

Nedělní miniglosy č.188

Proti vysokým cenám ryb chtějí zasáhnout někteří úspěšní podnikatelé ze severu Moravy. První rybí druh, u kterého se podařilo výrazně snížit cenu pro koncové spotřebitele, jsou tzv. pančovičky.
-----------------------
Medvěd, který byl v minulých dnech několikrát spatřen ve vinicích na Břeclavsku, je pravděpodobně jen předvojem větší migrační vlny medvědů ze Slovenska. "Slovenští medvědi se doslechli, že na Moravě jsou dobré podmínky k životu a menší konkurence na pracovním trhu, pokud se chtějí bez náročných rekvalifikací uplatnit jako skuteční medvědi," řekl nám mluvčí cizinecké policie. "Muzikálnější kusy by se navíc mohly uplatnit v tradiční české opeře Prodaná nevěsta, která se dnes ve slovenských divadlech prakticky nehraje." Se zájmem sledují integrační snahy i medvědoprávní mezinárodní organizace, které dosud Českou republiku ve vztahu k medvědům spíše kritizovaly - zejména kvůli tradiční české kulinářské specialitě Šest medvědů s cibulkou.
 
-----------------------
Aby byly výsledky ankety o historicky největšího Čecha pro současné menší Čechy lépe pochopitelné, marketingové oddělení České televize se ve spolupráci s vedením hokejového svazu rozhodlo prezentovat je přístupnou formou hokejového zápasu hvězd. Na křídlech první pětky by proto podle výsledků ankety měli nastoupit Jaromír Jágr a Tomáš Garrigue Masaryk, centra by jim měl dělat Karel IV. Hvězdný útok by měli zezadu jistit v obraně Jan Hus a Václav Havel a v brance by měl nastoupit jinak celkem útočně laděný Jan Žižka. Zápas hvězd by se ovšem měl uskutečnit co nejdříve, než se všechny hvězdy budou muset vrátit po podpisu příslušných smluv do svých týmů v NHL.
-----------------------
Příslušníci jednotky, která chrání prezidenta republiky, dostanou i letos mimořádnou odměnu. Zatímco loni sestávala odměna neoriginálně jen z obyčejných peněz, letos dostanou příslušníci jednotky za odměnu každodenní bezplatné povinné sledování filmu Osobní strážce.
-----------------------
Protože vyjednávání o prodloužení pronájmu letadel JAS-39 Gripen českou armádou uvázlo na mrtvém bodě, přišla s konkurenční nabídkou hlídání českého vzdušného prostoru skupina vlastenecky smýšlejících vlaštovek. "Nabídka je zejména finančně velmi zajímavá," potvrzuje zdroj z Ministerstva národní obrany. "Vyjednávacímu týmu zbývá jen dořešit, kdo bude vzdušný prostor hlídat v zimě, až se všechny vlastenecké vlaštovky odletí rekreovat do teplých krajin."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.