neděle 23. září 2012

Nedělní miniglosy č.187

Není to už jen metanolová aféra, která bouří dlouho stojaté vody kolem českého alkoholu. České obchody totiž v týdnu obsadila zásahová jednotka Evropské unie, která hodlá vynutit svůj dřívější zákaz používat slovo RUM pro jiné výrobky než alkohol z cukrové třtiny. Obsazeny byly obchody s hudebními nástroji, odkud byly staženy veškeré trumpety, z obchodů s prostředky pro dům a zahradu zase zmizely krumpáče. V knihkupectví byl zabaven celý dosud neprodaný náklad Werichových pohádek Fimfárum. Čeští politici se snaží aspoň vyjednat, aby se v učebnicích dějepisu mohlo nadále používat sousloví Občanské fórum, a ve výjimku doufají též učitelé i studenti pražské UMPRUM. Odpovědní činitelé o celém zásahu hovoří jen neradi. Náš dobře informovaný zdroj uvedl jen: "Kdybych se to slovo nebál použít, řekl bych, že to byl pěkný šrumec!"
-----------------------
Profesionální chovatelka psů podala na jednoho z českých telekomunikačních operátorů trestní oznámení pro klamavou reklamu, protože v ní nabízel levně kvalitní pokrytí, ke kterému se pak podle oznamovatelky nechtěl znát.
 
-----------------------
Velkým úspěchem skončilo jednání o vzájemné spolupráci mezi Českou republikou a Řeckem. Řekové dodají na českou politickou scénu několik svých vyhlášených komedií a každý den mezi polednem a čtvrtou hodinou odpolední se budou kapitálově podílet na výrobě čokoládových tyčinek Siesta. Česká strana dodá Athénám na oplátku speciální zásilku českých puštíků, výrů, sov pálených a kulíšků. Celý program bude financován z dotační kapitoly Evropské unie zaměřené na celoživotní vzdělávání ptactva se zvláštním zřetelem na výměnné pobyty.
-----------------------
Čeští hackeři chtěli kompromitovat předsedu vlády Petra Nečase a podle zajímavých nedávných zkušeností ze zahraničí svolali přes sociální média několik desítek tisíc lidí na neformální oslavu do Kramářovy vily. Akce však neměla kvůli malé oblibě premiéra předpokládaný úspěch, protože na oslavu nakonec přišli jen Nečasovi koaliční partneři, které navíc nikdo nezval.
-----------------------
Po šestnáctiletém poctivém zkoumání rozhodl pohádkový vrchní soud, že vyjádření "ty jsi tak blbej, jak daleko vidíš," kterým v afektu počastoval Široký Bystrozrakého, je v daných souvislostech možné považovat za urážku na cti, stejně jako pět let starou společnou stížnost obou bývalých kamarádů, že projednávání případu se jim už zdá být Dlouhý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.