pátek 14. září 2012

Haiku s pozdravy moře

V posledních létech se mým cestovatelským měsícem stává září. Možná je to tím, že jsem byl dlouhá léta s dovolenou odkázaný na prázdninové měsíce, možná mne jen děsí davy prázdninových turistů zakousnutých den co den do masa mořského pobřeží a přímořských městeček.

Mám rád září na řeckých ostrovech. Počasí je tu stále krásně letní, mořská voda vyhřátá a ulice a pláže rozhodně nejsou přecpané. Za pár hodin, stejně jako už šestkrát před tím, odletím na iónský ostrov Lefkada. Ti, co na můj blog chodí pravidelně, už vědí, že se ke svým zážitkům z Lefkady postupně vracím v textech a občas i ve fotografiích ve speciální rubrice Črty z Lefkady. Už jsem tu zažil a viděl mnohé, ale mnohé jsem ještě vidět nestačil. Poznal jsem tu spoustu místních lidí a je to tak zajímavé, že mne to láká k poznávání dalších. Už jsem okusil mnoho zdejších chutí a vůní, ale čím víc jich je, tím víc poznávám, co všechno mi ještě k poznávání zbývá. Snad i proto se znovu vracím.
 
Tak sice tělem stále zde, v duchu už jsem u moře, které dokáže svou slanou a vlhkou vůní provonět vše na vás i ve vás. A už vím, že své první pozdravy pošlu zase zpátky sem do Čech, lidem, kteří by možná teď u moře tak rádi odpočívali, ale nemohou. Těm, u nichž budu duchem zítra, když už budu pro změnu tělem u moře, posílám už dnes Haiku s pozdravy moře. Tak se nadýchněte závanu slaného vzduchu, napněte uši, až uslyšíte vzdálené šumění vln, a zacloňte si při pohledu do veliké dálky směrem ke slunci své oči, abyste lépe viděli, jaké úsměvy že to vlastně posílám. Možná to bude na nějakou dobu to poslední, co ze mne uvidíte, protože vůbec nevím, jestli se mi v příštích dvou týdnech podaří dostat k internetu. Rád bych, protože bych si zase o Lefkadě rád něco zajímavého "črtl" :-).

Přeji všem čtenářům pěkné a slunečné pozdněletní dny a ať vám není nijak jinak než moc dobře.


Haiku s pozdravy moře


Vítr od moře

úsměvy prosolené

k tobě unáší.



Cesta do pravěku: Jako skoro vždy, i dnes k haiku přikládám odkaz na jeden ze starších textů. Tentokrát se podíváme na dva roky staré obrázky lefkadské kudlanky nábožné. Makroobjektiv si s sebou beru i letos, tak držte palce, ať cesta kromě nesporných zážitků přinese i nové zajímavé fotoúlovky :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.