neděle 9. září 2012

Nedělní miniglosy č.185

Evropská unie doporučila Řecku zavést kvůli řeckému dluhu šestidenní pracovní týden. Ekonomičtí experti připouštějí, že prodloužení pracovní doby by mohlo mít na vývoj situace pozitivní vliv. Z matematického modelu vývoje zadlužení však vyplývá, že aby tento postup byl úspěšný, Řekové by museli pracovat minimálně osmnáct dnů v týdnu.
-----------------------
Poslanec David Rath se ve svém dalším "vazebním vystoupení" v Poslanecké sněmovně se skromností sobě vlastní přirovnal k Ježíšovi. Pozorovatelé proto předpokládají, že bývalý hejtman chce svou obhajobu postavit na skutečnosti, že v krabici nesl původně jen minerální vodu, která se mu díky zázraku proměnila cestou ve víno a všechno ostatní. Vyšetřovatel tuto verzi zatím nekomentoval, pouze vyjádřil přesvědčení, že pokud v Rathově případu zasáhla boží ruka, při podrobném vyhodnocení stop se najdou její otisky prstů.
 
-----------------------
Kůrovcová kalamita v českém pohraničí má stále širší dopady. Poté, co kůrovec zničil kúry několika podhorských kostelů, začíná napadat i cenné lázeňské oblasti, takže stovky lázeňských hostů zůstaly zcela bez své léčebné kúry. Do nebezpečí se dostávají i zcela konkrétní lidé: Zatímco slavná česká střelkyně a olympijská medailistka Kateřina Kůrková-Emmons se zachránila cestou do ciziny, své koncertní turné po České republice zrušil kvůli pokračujícímu nebezpečí např. i světoznámý operní pěvec José Cura.
-----------------------
Ministryně kultury odvolala z funkce ředitele Národního divadla Ondřeje Černého. O svém rozhodnutí pověřit řízením divadla svého ekonomického náměstka nám řekla: "Nyní vzhledem k mnohačetným sporům a celkovému napětí v divadelní obci potřebujeme mít ve vedení Národního divadla někoho, kdo bude na rozdíl od minulého vedení zcela objektivní a nezávislý. Čím méně bude vědět o divadle, tím lépe."
-----------------------
Někteří poslanci vládní koalice přestali náhle podporovat původně dohodnuté zvýšení daní, protože ke svému překvapení zjistili, že na zvýšení daní se nevztahuje poslanecká imunita.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.