neděle 16. září 2012

Nedělní miniglosy č.186

Sociální demokracie ústy svého předsedy oficiálně protestovala proti tomu, že jedovatý metanol hoří oranžovým plamenem, zatímco běžný a v malých dávkách neškodný etanol hoří modře. "Tuhle barevnou symboliku považujeme za politicky nekorektní a budeme se dožadovat nápravy soudní cestou," řekl nám Bohuslav Sobotka. "Je mimochodem velmi zajímavé, že něco takového se objevuje právě v období před volbami, takže bychom se vůbec nedivili, kdyby i za touto diskreditační kampaní oranžové barvy stál ministr vnitra Kubice." Poslanci dotčené strany připravují pro příští schůzi Poslanecké sněmovny návrh společného usnesení: "Myslím, že pro všechny strany kromě ODS, která z neslýchaného protěžování modré bary profituje, by mohlo být přijatelným kompromisem, kdybychom se dohodli, že metanol bude propříště hořet zeleně."
 
-----------------------------------
V chorvatské Pule se připravuje neobyčejná podívaná: Ve zdejší antické aréně se budou hrát díky výkonné chladící technice regulérní zápasy v ledním hokeji. "Chceme divákům připomenout některé starodávné tradice sportovního klání," říká promotér neobyčejné akce. "Kromě neopakovatelného vizuálního zážitku si diváci vyzkouší i pocit bezprostředního vlivu na dění na hřišti, protože při každém vyloučení budou svými zdviženými palci hlasovat, zda budou novodobí hokejoví gladiátoři rovnou zabiti nebo dostanou ještě šanci a půjdou na dvě minuty na trestnou lavici."
-----------------------------------
Z výzkumu kvality české vzdělávací soustavy vyplynulo, že školství je u nás kvalitnější, než se čekalo. "Lidí, kteří v dospělém věku neumějí číst, je jen zanedbatelné procento," potvrdil nám zdroj z Ministerstva školství. "Musíme sice připustit, že mnohem rozšířenějším problémem je malá schopnost porozumět čtenému textu, ale i v tomto ohledu jsou výsledky České republiky v porovnání s ostatními zeměmi výborné." Oponenti tento názor nesdílejí a namítají, že skutečnost není ani zdaleka tak pozitivní: Výzkumy prý například potvrzují, že každý druhý občan ČR má problémy se čtením ministerských nařízení a o skutečném porozumění se s výjimkou dvou univerzitních profesorů, kteří jsou bohužel právě na dovolené, nedá vůbec mluvit.
-----------------------------------
Zavedení úplné prohibice v České republice bylo obyvateli přijato veskrze kladně a jako opatření svou přísností odpovídající vážnosti situace. Vláda, pro kterou je to vůbec první dílčí úspěch tohoto volebního období, proto připravuje rozšíření prohibice i na višně v čokoládě a rumové pralinky.
-----------------------------------
Další čeští turisté byli zatčeni v Řecku a obviněni ze špionáže. Byli policií přistiženi, jak si volně na ulici fotí řecké občany. Na svou obhajobu obvinění uvádějí, že jim šlo hlavně o co nejvěrnější zachycení lidí, zatížených nesplatitelným dluhem, což mělo být velkou pomocí pro vylepšení grafiky nové a hráči celého světa dlouho očekávané počítačové hry Hypotéka na krku 2.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.