čtvrtek 30. srpna 2012

Fotohádanka č.11

Zase po nějaké době vám předkládám obrázek k hádání. Dnes, jak doufám, snad hádanka nebude úplně triviální (ale těžká taky ne, nebojte se). Chtěl jsem tentokrát, abyste mohli své fantazii trochu popustit uzdu a abyste nemuseli za každou cenu určovat, co přesně na fotografii je. Samozřejmě, pokud chcete, hádejte, ono to jde určit dobře, ale spíš mi šlo o to, abyste se zkusili zamyslet, co vám obrázek připomíná, abyste si mohli hodně představovat a taky se u toho možná trochu trochu bavit. Nejde přece o vědomostní soutěž!
 
 
Tak schválně: Co myslíte, že je na následujícím obrázku?



Pokud jde tentokrát hlavně o představivost a obrazotvornost, je možná zbytečně přikládat jakékoli indicie. Ale abyste neřekli, že jsem vás ošidil, několik jednoduchých bodů přece jen připojím:

1. Fotografie vznikla v exteriéru a vsedě, i když lidé s dobrým orientačním smyslem by spíš tipovali, že jsem ji vyfotil vleže na boku.

2. Budete-li pozorní, v obrázku můžet najít často používaný léčebný prostředek.

3. Na fotografii je patrné, že mi všechno trvá dlouho.

4. Při fotografování mi bylo docela líto, že nenosím hodinky.

Tak co, troufnete si pustit fantazii na volno? Správní řešení uveřejním v sobotu večer.


Cesta do pravěku:
Dnes vám jako bonus přikládám odkaz na malou povídku z úplných začátků tohoto blogu. V televizi, kterou mám k psaní puštěnou jen obrazem, bez zvuku, totiž právě běží jakýsi fotbalový zápas, tak mě napadlo, že povídečka
O zamilované panně Lidušce by mohla být pro dnešní večer vhodná, byť v přímém přenosu právě hraje Sparta, zatímco z tři a půl roku starého blogového záznamu Slavie. Jako kdyby to ostatně nebylo v konkurenci upřímných lidských citů jedno! :-)

------------------------------------
Správné řešení fotohádanky:

Přikládám fotografii, ze které bude řešení hádanky jasné:


Když se podíváte na obrázek, zvětšíte si jeho dolní pravou část, otočíte ho o 90 stupňů a jemně rozmlžíte, vyjde vám přesně to, co je na obrázku hádanky. Tedy přesně jak uvedla Lucka: Jedná se o tekoucí (nebo lépe řečeno padající, vzhledem k pootočení) vodu z vodotrysku na hlavním náměstí v Jeseníku, kde se voda používá jako tradiční léčebný prostředek. Všechno mi trvá dlouho, dokonce i expozice (mám rád, když jsou pěkně dlouhé a nikam se nespěchá, voda je pak pěkně rozmazaná a roztřepená). No a je jistě škoda, že jsem u sebe neměl hodinky, protože bych si díky artefaktu na fotce byl mohl aspoň na chvíli dopřát hodinky s vodotryskem :-). Vždyť říkám, neberme to příliš vážně.

Ale moc jste mě všemi svými nápady a fantazií potěšili. A Lucko, ty samozřejmě navíc i svou holmesovskou logikou při práci s indiciemi :-)

Přeju všem krásnou neděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.