neděle 26. srpna 2012

Nedělní miniglosy č.183

Sedminásobnému vítězi cyklistické Tour de France Lance Armstrongovi odebrala agilní Americká antidopingová agentura oficiálně všechny jeho tituly z nejslavnější soutěže. Zároveň podle stejného postupu začala vyšetřovat i další cyklisty, kteří se umístili v pořadí za Armstrongem. Dá se tak očekávat, že po několika desítkách let dalšího zkoumání a soudních procesů přiřkne agentura vítězství ve zmíněných ročnících vždy nejlépe umístěnému jezdci, který již zemřel, a není ho proto možné vyšetřovat.
-----------------------
Odboráři se během posledních veder snažili získat pro zaměstnance některé výhody plynoucí z extrémního počasí, především to, aby byli zaměstnanci pouštěni dřív z práce. Svaz zaměstnavatelů však takový nápad nepovažuje za dobrý, naopak prosazuje pouštění zaměstnanců domů až co nejpozději večer, kdy už teploty v ulicích nejsou tak enormní.
 
-----------------------
Na Šumavě se uskutečnil slavnostní večer ku příležitosti pokácení milióntého stromu kvůli kůrovci. Diváci mohli ve velkolepém programu během komponovaného večera spatřit průřez celou historií boje s kůrovcem, přičemž vrcholem bylo vystoupení letky cvičených lýkožroutů, kteří názorně předvedli vylétnutí ze stromu, ke kterému byli připoutání ekologičtí aktivisté. Pozorovatelé i diváci přijali celou slavnost s nadšením, podle většiny reakcí však bylo nedávné zahájení olympijských her v Londýně přece jen o chloupek lepší, protože u Modravy bohužel kvůli náhlé indispozici nemohl vystoupit Mr. Bean.
-----------------------
Zadržený poslanec David Rath se pokusil přesvědčit několik osobností veřejného života, aby za něj zaplatily soudem stanovenou čtrnáctimiliónovou kauci. Jak to pro něj bylo důležité, je vidět nejlépe na skutečnosti, že k jednání využil dokonce většinu času, který měl na setkání se svými blízkými. Rath je přitom na své blízké velmi citově vázán a proslulý se kdysi stal svým zásadovým vyjádřením: "Rodiny jsou základ státu!"
-----------------------
Jako připomínka 44.výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy bylo provedeno malé symbolické obsazení oblasti s centrem v Karlových Varech. Protože zpočátku nebylo úplně zřejmé, že jde pouze o symbolickou připomínku historických událostí a ne o skutečnou invazi, pro příští školní rok se zdvanáctinásobil počet zájemců o kurzy ruského jazyka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.