neděle 5. srpna 2012

Nedělní miniglosy č.180

Po zavedení speciálního povinného označení pečiva, které není čerstvé, ale nejdříve zmražené a posléze rozpečené, se zákonodárci začínají zabývat podobnou úpravou, která by se týkala i prodavačů v obchodech. "Někteří prodavači sice na první pohled působí, jako že jsou celkem dobře vypečení, ale když je podrobíte důkladné analýze, zjistíte, že rozhodně nejsou čerství, zvlášť když až do noci sledují přenosy z olympijských her," řekl nám jeden z pracovníků České obchodní inspekce. "S velkou pravděpodobností jsou tedy těsně před použitím také dopékáni ze zamražených polotovarů, což by podle připravované vyhlášky mělo být zřetelně rozlišeno, aby se zákazníci nemuseli orientovat jen podle zbytků zmrzlého úsměvu ve tváři prodavačů."
 
-----------------------
Poprask vyvolala informace, že v rámci církevních restitucí by měla být katolické církvi vrácena celá Vltava i s některými hlavními přítoky. "Jde samozřejmě jako obyčejně o naprostou dezinterpretaci skutečného stavu, která má poštvat neinformovanou veřejnost proti domnělé dominanci katolické církve," řekl nám jeden z představitelů kléru. "Přitom jeden z bezvýznamných jezů u Lenory by se měl celý vrátit evangelíkům a pár kamenů v řečišti nejspíš zbyde i na ostatní církve." Je pravděpodobné, že pokud k restituci opravdu dojde, bude staronový vlastník Vltavy lobbovat za to, aby v rámci symfonického cyklu Bedřicha Smetany Má vlast nebyl spolu s Vltavou uváděn husitský Tábor a už vůbec ne pohanská Šárka.
-----------------------
Českou olympijskou výpravu po prvním méně úspěšném týdnu posílilo několik elitních sběračů kovů, tedy reprezentantů oboru, ve kterém patří Česká republika ke světovým velmocím, i když bohužel zatím nejde o olympijskou disciplínu. "Myslím, že s jejich působením mohou být všichni spokojeni," řekl nám vedoucí naší olympijské výpravy. "Nejenže jsme od té doby získali konečně několik medailí, ale například londýnští výrobci kanalizačních poklopů mají zajištěný odbyt pro své výrobky na několik dalších let."
-----------------------
Jak se ukazuje, oficiální připlácení za nadstandardní služby ve zdravotnictví se zatím příliš nevyužívá. Mezi Čechy převládá názor, že když si službu může podle zákona pořídit s trochou tupé administrativy každý, zcela se ztrácí kouzlo úplatku jako vyjádření svobodného a na vzájemné důvěře, respektu a určité míře zdravého tajemství postaveného dvoustranného ujednání mezi pacientem a lékařem. Ministerstvo zdravotnictví je připraveno se k osvědčené praxi úplatků vrátit, pokud se jako přijatelný kompromis podaří zavést regulační poplatek i za každý dohodnutý úplatek, aby z toho stát taky aspoň něco měl.
-----------------------
Policie obstavila domy všech Rathových žen, takže prakticky s polovinou nemovitostí ve středočeské Hostivici aktuálně nelze volně disponovat, i když vyšetřovatelé připouštějí, že bývalý hejtman ve svých výpovědích nejspíš poněkud přehání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.