neděle 12. srpna 2012

Nedělní miniglosy č.181

Skupina ukrajinských poslanců nabídla Vlastě Parkanové v jejích problémech s nákupem vojenských letadel CASA politický azyl na Ukrajině. Ukázalo se ale, že si bývalou českou ministryni obrany spletli se známou umělkyní Madonou, kterou poslanci obdivují a rádi by ji jednou osobně přivítali na Ukrajině. Záměna obou žen se dá považovat za pochopitelnou, protože obě ženy jsou známé a úspěšné zpěvačky, rády veřejně provokují, jsou schopny nevinného úsměvu a svou roli jistě sehrála i dřívější příslušnost Vlasty Parkanové ke křesťanské demokracii.
-----------------------
Politologové očekávali, že do české politiky v létě vtrhne jako velká voda Andrej Babiš a jeho nová politická strana ANO 2011. Proto začali záchranáři v Praze okamžitě stavět protipovodňové zátarasy. Protože žádná velká voda nepřišla, prohlásili svou akci zpětně za pouhé cvičení.
 
-----------------------
Do Českého domu v olympijském Londýně musela být přivolána speciální ochranka, protože diváci rušili vysílání olympijského studia České televize. Podle vyjádření redaktorů ČT diváci nejenže hlučeli, ale zcela bezostyšně se usmívali a mávali do kamery a ti nejotrlejší dokonce zvedali nad hlavu své děti, aby je dostaly do záběru. Vrcholem bylo, když jeden z diváků řekl do kamery nahlas "Ahoj Mařko!", přestože hostem ve studiu právě nebyla žádná Mařka, ale dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková. Ochranka použila proti rozvášněným divákům hmaty, chvaty a elektrické obušky, takže se fanoušci po nějaké době v poklidu rozešli.
-----------------------
Organizace bojující proti diskriminaci přivítaly, že v olympijském programu již v rámci rovnosti pohlaví pevně figuruje i ženské vzpírání, box a moderní pětiboj. Nyní už chybí do úplné genderové rovnosti pouze doplnit konečně do programu i moderní gymnastiku mužů, protože by rozhodně bylo diskriminací, kdyby muži na rozdíl od žen nemohli soutěžit v tak okouzlujících a divácky vděčných disciplínách jako jsou cvičení se stuhou, s kužely a s obručí.
-----------------------
Na poště na Sněžce byl během tradiční svatovavřinecké pouti takový frmol, že si někteří pracovníci pošty ani nestihli všimnout, že poštovnu navštívil i pravidelný účastník pouti prezident Václav Klaus. Nejmenovaná pracovnice pošty nicméně připustila, že tudy Václav Klaus pravděpodobně prošel, protože jim zmizelo razítko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.