neděle 19. srpna 2012

Nedělní miniglosy č.182

Město Krupka zakázalo speciální vyhláškou rozdělávání ohňů na veřejných prostranstvích. Představitelé místního romského společenství vnímají tuto vyhlášku velmi negativně. Ohně prý obyvatelé rozdělávají jen proto, aby si kouřovými signály předávali informace místo e-mailů, protože jim město odpojilo internet. "Odpojení internetu bylo jednoznačně diskriminační, protože cílí výhradně na naši komunitu," uvedl nejmenovaný romský předák. "Dokonce sami představitelé města se rasisticky chvástali, že internet odpojili jen černým uživatelům!"
-----------------------
Prezidentskou kandidaturu ohlásila nově i dosud celkem neznámá Jana Lysoňková z Křižanovic u Vyškova. Odborníci na marketing se shodují v názoru, že vědma, léčitelka a jasnovidka by svým programem zaměřeným především na otevírání lidských srdcí mohla oslovit zejména kardiochirurgy.
 
-----------------------
Angličtí ornitologové se rozhodli pomoci zesláblé kukačce nalezené poblíž městečka Surrey. Opeřence, který by pravděpodobně bez lidské pomoci nedokázal překonat dlouhou cestu na zimoviště do Afriky, proto přepraví na místo letadlo společnosti British Airways. V současné době probíhá už jen dolaďování drobností, především diskuse, jestli může kukačka během letu rovněž bezcelně nakupovat, a jak pro její případ upravit pravidla pro používání bezpečnostního pásu. Letecká společnost si od této akce slibuje, že by mohla získat dominantní postavení mezi migrujícími evropskými kukačkami, což je segment, který by měl v příštích letech podle analytiků výrazně růst na rozdíl od dlouhodobě stagnujících bernešek.
-----------------------
Cenu za evropský umělecký počin roku získala překvapivě vlaková četa rychlíku Burgas - Budapest - Praha. "Síla této špičkové instalace tkví především v tom, jak realisticky dokáže zaměstnat všechny smysly cestujících," řekl nám předseda odborné poroty věhlasné soutěže. Navíc umělci vsadili na aktivní spolupráci pasažérů, kteří se museli do performace fyzicky zapojit, když vlastnoručně odháněli nájezdy vlakových zlodějů. "Samozřejmě, pár nedopatření se ještě našlo, například celkem fungující otevírání oken. Ale například záchodky si naléhavou syrovostí své naturalistické výpovědi o postmoderním dnešku prakticky v ničem nezadaly s pověstnými instalacemi slavného Damiana Hirsta, které se navíc na rozdíl od čerstvě oceněného artefaktu většinou bojácně skrývají za skleněnou stěnou."
-----------------------
Podle posledního návrhu Ministerstva zdravotnictví by se měl zákaz kouření nově vztahovat i na hromosvody nižší než 10 metrů. "Poté, co minulá novela prakticky znemožnila kuřákům provozovat svůj zlozvyk na zemském povrchu, uvnitř budov, na všech vodních plochách i v podzemí, část kuřáků začala s cigaretami šplhat na hromosvody," řekl nám mluvčí ministerstva. "Nová úprava by měla zajistit, že kouř vytvářený kuřáky na hromosvodech bude mít dostatečný prostor na rozptýlení. I vyšší hromosvody však budou opatřeny výhrůžnými nápisy: Hromosvody mohou způsobit odřeniny!!!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.