neděle 4. února 2018

Nedělní miniglosy č.435

Týden po prezidentských volbách si zjevně vítězové i poražení v závětří lížou rány. Nedělní miniglosy jsou na tom ale podobně jako čerti, protože taky nikdy nespí, tedy aspoň ne v neděli odpoledne, protože v naší redakci je takový tvůrčí randál, že usnout prostě nejde. 
 
A tak mám pro vás dnes připravené už 435. vydání tohoto nejspíš nejstaršího pravidelného blogového nedělníku, ve kterém se s nadhledem vracíme k vybraným událostem uplynulého týdne. Sice po vlně volebních vášní byl minulý týden o dost klidnější (zaplaťpánbůh), ale pár zajímavostí se snad vybrat dá, ostatně třeba takový Jaromír Jágr z hvězdné kanadsko-americké NHL do hvězdné druhé české ligy přestupuje maximálně jednou, dvakrát za třicet let :-).


Po skončení vítězné povolební merendy štábu a příznivců staronového prezidenta Miloše Zemana se strhla rvačka mezi jedním z hostů, který vypadal jako člen ochranky, a jedním z hostů, který vypadal jako novinář. Ukázalo se ovšem, že host, který vypadal jako člen ochranky s dobrými základy v boxu, byl oficiálně novinář, zatímco host, který vypadal jako novinář, jím překvapivě byl i ve skutečnosti. Novinář, který ukázal něco ze svých praktických boxerských dovedností, byl na akci oficiálně akreditován jako dopisovatel Pražského zpravodaje, který ho jako bývalého aktivního boxera zaměstnává jako specialistu na direkt marketing.
----------------------
Poražený z prezidentských voleb Jiří Drahoš se podle svých slov rozhoduje, zda využije nemalou podporu z volebního klání a založí zcela novou politickou stranu. Podle politologů by bylo nejlepší, kdyby pan Drahoš podle vzoru Miloše Zemana založil po Straně práv občanů - Zemanovci, novou Stranu práv občanů - Drahošovci. "Určitě není pravda, že Zemanovci a Drahošovci nemají nic společného," řekl nám nejmenovaný odborník z Úseku slovních hříček při Ministerstvu zemědělství. Kdyby nic jiného, mají společnou tu ovci v názvu, což by mohl být dobrý základ pro budoucí spolupráci prozatím znesvářených voličských skupin."
----------------------
Český statistický úřad bude v následujících měsících provádět jako každý rok výběrové šetření o životních podmínkách domácností v České republice pod názvem "Životní podmínky 2018". "Akce probíhá v široké součinnosti s dalšími státními úřady," řekl Nedělním miniglosám šéf celého projektu. "Ministerstvo zdravotnictví zajišťuje speciálně vyčleněné kapacity v regionálních nemocnicích, kde by měli lékaři ošetřit případná pokousání, poškrábání, inzultace a náhodné pády na schodech. Ministerstvo spravedlnosti zajistí právní pomoc proti obzvlášť právně zdatným respondentům a Ministerstvo vnitra si od akce slibuje, že by policie mohla díky statistickým volavkám odhalit větší množství nelegálně držených zbraní, které bude možné přes Ministerstvo obrany s výhodou bezúplatně převést do výzbroje České armády, aby americký prezident zase neprskal, že ve vojenské oblasti nic neděláme."
----------------------
Hokejová legenda Jaromír Jágr se z elitní hokejové NHL vrátil do České republiky a o víkendu již poprvé nastoupil za svůj kladenský hokejový klub. Zápas kladenských Rytířů s hokejisty Benátek nad Jizerou byl zcela vyprodán, i když byl přesunutý do velké liberecké haly, nejen kvůli Jaromíru Jágrovi, ale i kvůli tomu, že se v zápase loučil s aktivní kariérou další z legendárních hokejistů Petr Nedvěd. "Jsme samozřejmě potěšeni, že byla akce komerčně úspěšná," řekl Nedělním miniglosám ředitel libereckého stadionu, "i když došlo při rozesílání facebookové reklamy k malému nedorozumění a tribuny zaplnili hlavně folkoví příznivci s liščími ocasy na kloboucích společně s četnými severočeskými vietnamskými trhovci, protože se obě zmíněné skupiny mylně domnívaly, že k zápasu nastoupí úplně jiný Nedvěd, který na rozloučenou zazpívá svým příznivcům oblíbené Stánky.
----------------------
Z podrobné tajné analýzy dlouhodobého vývoje nákupních zvyklostí v České republice, kterou mají Nedělní miniglosy k dispozici, byl po 28 letech definitivně završen přechod od rozvinutého socialismu k rozvinutému kapitalismu, protože mezi lidmi již nemá největší ohlas dřívější výstižné socialistické heslo "Kdo nekrade, okrádá rodinu," ale většina občanů se dnes již více identifikuje s heslem "Rodinu okrádá ten, kdo nenakupuje ve slevě."
----------------------
Vzhledem k dlouhodobě enormní spotřebě alkoholu v České republice vyvinuli světoví výrobci fotoaparátů speciálně pro specifický český trh kromě dnes již standardní redukce červených očí i zcela novou revoluční funkčnost redukce červených nosů.

Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.