čtvrtek 1. února 2018

Fotohádanka č.26

Po minulém malém jubileu, pokračuje již více než sedmiletá série zdejších blogových fotohádanek 26. vydáním. Dnes si tedy po rušném volebním období doprovázeném mnoha vypjatými emocemi dovolím položit úplně tradiční, nudnou a ničím neprovokující otázku: Co je podle vás zachycené na následujícím obrázku?
 
Nebojte, i tentokrát doplním hned za obrázkem několik indicií, o kterých samozřejmě jako obyčejně netušíte, jestli vám mají pomoci nebo vás mají zmást, protože tak už to u trochu nevyzpytatelných indicií bývá :-).



1. Fotografie je dělaná v interiéru.

2. Předmět na fotografii má hmotnost 3x150 gramů

3. Ke správné odpovědi by nám mohla pomoci maďarská měnová jednotka, pokud ovšem použijete francouzskou (nebo belgickou, jak by doplnil Hercule Poirot) výslovnost.

4. Nevíte náhodou někdo, jak se říká lidem, kteří doslova milují skloňování? Nevíte? Já taky ne. Každopádně takoví lidé si v případě předmětu na fotce moc na své nepřijdou. Nuda a šeď!

5. Možná by nám ale s naším úkolem pomohli třeba milovníci knih. Anebo čehokoli jiného.

6. Fotografii nepořídil Hubbleův teleskop, ale Čerfův mobil, protože fotoaparát jsem měl právě v čistírně.

7. Fotka byla shodou okolností pořízena v lednu, ale bylo by to úplně stejně možné v srpnu nebo květnu.

8. Fotku by šlo s nadsázkou považovat za můj zvířetníkový autoportrét.

9. Vůbec nechápu, kde se na fotce vzaly teplé odstíny.

10. Fox Mulder by odpověď pochopitelně hledal v Aktech X

Tak co myslíte? Tipnete si? Nebo už víte správný výsledek přesně? Správné řešení doplním během soboty.

No a na závěr si dáme malou vyjížďku do blogového pravěku. No, pravěku... minimálně do středověku, i když text, který dnes připomenu, vznikl dokonce ještě dříve než můj blog, před jedenácti lety, kdy jsem si vyjel do Řecka poprvé se proběhnout z Marathonu do Athén. Tehdy jsem ještě vůbec netušil, že už za 14 měsíců budu mít vlastní blog, a možná jsem ani netušil, co to takový blog vlastně je, a proto text skončil na dlouhých šest let v přítmí zcela analogového šuplíku. Povykouknul v prosinci 2013 v podobě článku Zážitky s řeckou televizí, ve kterém se můžete dočíst, že nejen české televize točí dokumenty o Řecku, ale je tomu i naopak :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.