neděle 25. června 2017

Nedělní miniglosy č.408

Dnešní vydání Nedělních miniglos se přesně trefilo do hranice mezi "normálním životem" a dovolenou. Právě dnes totiž jedu do míst, která mám moc rád, do Jeseníků. Lenost mi radila vymluvit se a dnešní vydání už vynechat kvůli prázdninové přestávce. Ale cesta vlakem je přece optimální pro psaní blogu, to mám už mockrát vyzkoušené. Dnes nás tedy - už dva měsíce poté, co jsme společně oslavili vydání jubilejního 400. čísla tohoto svérázného týdeníku speciálním výběrem 60 nejlepších glos z poslední stovky čísel. čeká 408. vydání, ve kterém se - jako každou normální neděli - společně vrátíme s notnou dávkou nadhledu k vybraným událostem uplynulého týdne. No a předem upozorňuji, že příští neděle normální nebude, protože si NMg tentokrát už doopravdy udělají prázdninovou přestávku. Anebo lépe - když už jedu tím vlakem, tak abych užíval správnou oborovou terminologii - prázdninovou výluku. Pomněte však prosím, že nebude zajištěna žádná náhradní autobusová doprava :-).


Radní bavorského Schweinfurtu - poté, co starosta náhodou shlédl pořad TV Barrandov, ve kterém se Miloš Zeman vyjadřoval k premiéru Sobotkovi - oficiálně poděkovali českému prezidentovi za originální způsob propagace jejich města a jako projev uznání nabídli českému ministerstvu obrany prakticky neomezené dodávky maskovací svinibrodské zeleně s výraznou slevou.
----------------------
Evropská komise rozhodně popřela, že by zanedbávala svou práci, jak naznačují některá nenávistná média, která obviňují Evropskou komisi z dlouhodobé nečinnosti, především pokud jde o oblast evropské bezpečnosti. "Rád bych poukázal na skutečnost, že se nám právě podařilo vydat přelomovou směrnici o zákazu dvojího smažení hranolků, což by mělo výrazně zvýšit především bezpečí Belgičanů, kteří do svých těl tímto způsobem doteď dostávali příliš velké množství karcinogenního akrylamidu, řekl nám mluvčí evropského Podvýboru pro hloupé národní tradice. Belgičané ale na svém nepochopitelném dvojím smažení kupodivu trvají, protože prý jedno je za Vlámy a druhé za Valony: "Navzdory protestům budeme v prosazování této směrnice přísní a vytrvalí, Belgičané prostě musejí pochopit, že je to pro jejich dobro! S protesty křesťanských a ateistických Vlámů i Valonů si snadno poradíme; horší by bylo, kdyby se naše směrnice nelíbila obyvatelům bruselské čtvrti Molenbeek, ale ti jsou zatím v klidu a začali by řádit jen v tom případě, kdybychom jim sáhli na falafel."
----------------------
Podle průzkumu celých 98% respondentů souhlasí s tím, že bývalý premiér Jiří Paroubek odešel kvůli otázkám, které se mu nelíbily, z vysílání Českého rozhlasu, pokud to zároveň znamená i jistotu, že už se nikdy nevrátí.
----------------------
V novém daňovém balíčku, který za pár dní vstoupí v platnost, bude po vzoru stravenek poprvé uzákoněna i možnost daňově zvýhodněného příspěvku zaměstnavatelů zaměstnancům na nákup knih. Čeští politici tuto možnost víceméně vítají, všechny strany s výjimkou TOP09 ale odmítají říkat těmto příspěvkům poetickým slovem "kníženky", protože v tomto názvu cítí dlouhé marketingově - lobbistické prsty Karla Schwarzenberga.
----------------------
Ministerstvo školství upozorňuje, že nedostatek lidí se neprojevuje už jen v českých podnicích, které musí své nové zaměstnance často dovážet z ciziny, ale i ve školách. "Podle našich informací hrozí, že od prvního července bude v českých školách doslova fatální nedostatek školáků," řekl nám vyděšeně s ministerským postem se teprve seznamující nový ministr školství Stanislav Štech. "Snažíme se získat na letní výpomoc pro české školy žáky a studenty z Ukrajiny, Moldávie a dokonce až z dalekého Mongolska, ale bude to těžké, protože např. Mongolové se zcela odmítají učit vyjmenovaná slova, dokud do nich nebude oficiálně zařazena aspoň jedna jurta.
----------------------
Mluvčí Ústavu organické chemie odmítl podezření sociální demokracie, že si konkurenční politické strany u tamějšího úspěšného týmu vyvíjejícího nová antivirotika objednaly na období před podzimními volbami nový a účinnější přípravek proti triumvirům.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.