neděle 11. června 2017

Nedělní miniglosy č.406

Nedávno jsme společně oslavili vydání jubilejního 400. čísla svérázného týdeníku Nedělní miniglosy speciálním výběrem 60 nejlepších glos z poslední stovky čísel. I dnes - jako každou neděli - se společně vrátíme s notnou dávkou nadhledu k vybraným událostem uplynulého týdne. Žáky a studenty však upozorňuji, že využití Nedělních miniglos pro předprázdninové referáty z politického a společenského dění v České republice i ve světě je možné výhradně na vlastní nebezpečí a redakce odmítá odpovědnost za všechny obdržené pětky a snížené známky z chování. Ale - mezi námi - stejně mě pořád moc těší, že si mé glosy i po více než osmi letech od jejich prvního vydání chodíte sem na blog číst :-).


Kouření je podle nového zákona zakázáno i v zoologických zahradách, což doslova pobouřilo pražské orangutany. Podle dobře informovaných zdrojů z pavilónu indonézské džungle lobují inteligentní primáti za to, aby byla pražská ZOO ve smyslu zákona považována za divadlo, protože pak by bylo možné brát jejich oblíbené cigarety jako pouhou divadelní rekvizitu, kterou zákon povoluje. V souvislosti s tímto krokem se meziročně zvýšil o 250% počet orangutanů, kteří se hlásí na DAMU.
----------------------
Podle výsledků celoevropského specializovaného profesního průzkumu neziskové společnosti Kdo si hraje, nezlobí, je mezi pražskými taxíkáři nejoblíbenější českou pohádkovou postavičkou s velkým náskokem animovaný pejsek Štaflík.
----------------------
Britští konzervativci nezískali ve volbách dostatečný počet křesel v britském parlamentu, aby bylo možné vytvořit standardní většinovou vládu, a proto se dohodli na povolební spolupráci s malou severoirskou Demokratickou unionistickou stranou (DUP). Na otázku Nedělních miniglos, jak rychle se podaří vytvořit novou vládu, odpověděla premiérka Theresa Mayová, že vzhledem ke specifické povolební situaci nemají konzervativci vše jen ve svých rukou, ale mělo by to být, až co by DUP.
----------------------
Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar se vyjádřil, že nedávno zrušená amnestie pro osoby obviněné v souvislosti s únosem bývalého prezidenta Kováče, bezpochyby stále platí, i když byla slovenskými orgány zrušena: "Když jsem ji jednou udělil, amnestie pořád platí, a to vím bezpečně, protože mám pravdu, narozdíl od pomýleného Ústavního soudu, mýlícího se parlamentu a prolhané vlády!" Mečiar ale zároveň naznačil, že je ochoten zrušení amnestie v budoucnu uznat, pokud bude vyhlášení této kontroverzní amnestie v plné míře a tentokrát již nezvratně amnestováno.
----------------------
Přednosta Institutu klinické a experimentální léčby Jan Pirk řekl o prezidentu Zemanovi, že by ze zdravotních důvodů neměl znovu kandidovat v prezidentských volbách, čímž si vysloužil okamžitou nazlobenou reakci hradního mluvčího Ovčáčka, aby vrátil svůj diplom. Od té doby na Pražském hradě stojí nejen fronta turistů kvůli bezpečnostní kontrole, ale i fronta lékařů, kteří chtějí na Hradě vrátit svůj diplom, protože mají stejný názor jako doktor Pirk. "Zatím nával zvládáme jen zčásti a fronta se stále prodlužuje, i když hradní skartovačky jedou naplno," řekl nám manažer, který má na Hradě v gesci bezpečnost a sběr starého papíru. "Opakované problémy máme ovšem na bezpečnostních rámech především s šikovnými operatéry, kteří mají bohužel většinou zlaté ruce."
----------------------
Bestsellerem červnového knižního trhu se překvapivě staly odborné publikace o dobývání a obraně středověkých hradů. Odborníci na prodej knih se domnívají, že tato skutečnost souvisí s tím, že vstoupil v platnost protikuřácký zákon, protože se množí případy, kdy na kuřáky vyfukující na chodníku cigaretový dým do oken bytů nad restauracemi lijí obyvatelé těchto bytů vařící smůlu a fekálie.


Chcete-li si připomenout to nejlepší a snad i nejvtipnější, co za více než osm let v Nedělních miniglosách vyšlo, můžete si přečíst následující jubilejní výběry:

Nedělní miniglosy č.400 (výběr Nedělních miniglos z čísel 301 až 399)
Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.