neděle 26. února 2017

Nedělní miniglosy č.393

Pozn.: Nedělní miniglosy oslavily v tomto týdnu své osmé narozeniny, protože poprvé vyšly 22. února 2009. Kupodivu, prostředí české politiky a společnosti v kombinaci s aktuálními světovými událostmi jim zatím stále poskytují dost "potravy", takže věřím, že ještě pár čísel vyjde. Každopádně děkuji všem "abonentům" za jejich vytrvalost ve čtení a za věrnost, kterou by naší "jednomužné redakci NMg" mohli v leckterých jiných opravdových redakcích závidět :-).

Na celostátním sněmu hnutí ANO se dvě nejdůležitější hlasování odehrála již během prvního dne jednání: Jednak byl do čela hnutí překvapivě opět zvolen Andrej Babiš, na což pan předseda reagoval typickým gottovským: "Tedy letos jsem to opravdu nečekal!" Sněm také rozhodl o zásadní změně standardní struktury jednání, když odsouhlasil, že sněmy už nebudou končit společným zpěvem Internacionály, na kterou jsou někteří starší členové hnutí zvyklí, ani písničkou Ach synku, synku, která vyvolává v posluchačích příliš demokratické myšlenky, ale budou se zpívat předsedovy oblíbené lidové písně Všetci kradnú a Proč mě nikdo nemá rád?
-----------------------
Slavný americký režisér Steven Spielberg se rozhodl natočit sci-fi na námět české ekonomické transformace a aktuální situace českého hospodářství. Film by měl vstoupit do kin pod názvem E.E.T. mimozemšťan.
----------------------
Trestní oznámení na Českou televizi kvůli kontroverznímu seriálu Bohéma podali nejen skuteční příbuzní Zdeňka Štěpánka, Jaroslava Marvana, Vlasty Buriana a Otakara Vávry, ale dokonce i potomci seriálové fiktivní postavy - herečky Lili Krallové. Podle neoficiálních informací Nedělních minigos žalobu podaly slavné večerníčkovské postavy - krallíci z klobouku.
----------------------
Jak to vypadá, české politické strany budou před volbami soutěžit, která má připravenou svoji programovou vizi na delší období. TOP09 představila svůj program do roku 2030, sociální demokrati míří se svou vizí na příštích 20 let, tedy do roku 2037, a lidovci dokonce vidí už teď až do roku 2050. Nedělní miniglosy rozhodně nechtějí stát stranou tohoto bohulibého trendu dlouhodobých strategických výhledů, a proto jsme se v redakci rozhodli založit HzÚZSvČ (Hnutí za úplné zatmění slunce v Čechách), které by mělo v nejbližších dnech představit svou opravdu cílevědomou dlouhodobou vizi až do 7. října 2135.
----------------------
Ukázalo se, že nově zvolený prezident Donald Trump obsadil téměř 4000 internetových domén včetně těch s protitrumpovským názvem (např. TrumpMustGo.com nebo NoMoreTrump.com). Podle zjištění Nedělních miniglos podobně postupují i někteří čeští politici, kteří si rovněž nepřejí, aby je někdo na internetu používáním určitých domén zbytečně hanil: Václav Klaus a Miloš Zeman si tak např. společně zaregistrovali doménu NejhorsiCeskyPrezident.cz, úřadující předseda ODS má zaregistrovanou doménu Hnusfialovej.cz, ministr financí si drží adresu KoblihyOdTricatela.cz a čerstvě odvolaný ministr průmyslu Jan Mládek si - přestože je v tom nejlepším politickém věku - pro jistotu drží pivovarnickou doménu www.starek.cz a nově dostal jako dárek k odchodu z ministerstva od anonymních obdivovatelů i nenápadnou adresu OdMobilnichOperatorusLaskou.cz.
----------------------
Podle premiéra Bohuslava Sobotky jsou závěry dávného bohumínského sjezdu ČSSD, který straně kdysi jasně zakázal spolupracovat s komunisty, již vyhaslé. Odborníci z Geofyzikálního ústavu Akademie věd však varují před některými jevy, které mohou vyhasnutí závěrů sjezdu doprovázet: "Může se snadno stát, že bude i nadále docházet k vedlejším vývěrům jedovatých nebo aspoň nelibě páchnoucích plynů, jako je to dodnes třeba poblíž Komorní Hůrky, která je vyhaslá asi o 80 000 let déle než bohumínský sjezd. A vzhledem k tomu, že se pohybujeme i přes poměrně pevný okolní prvohorní fundament v geofyzikálně velmi neklidné politické oblasti, není zcela vyloučeno ani to, že sociální demokracie se může kvůli vyhaslým bohumínským závěrům ještě zatraceně spálit!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.