neděle 19. února 2017

Nedělní miniglosy č.392

Nedělní miniglosy zjistily, co je skutečným důvodem neobyčejně pozitivního vývoje české ekonomiky v loňském roce: Vzhledem k výraznému meziročnímu zdražení skoro veškeré zeleniny na evropském trhu si totiž české hospodářství v poslední době prostě už nemohlo dovolit jít jako obyčejně do kopru.
-----------------------
Ministr průmyslu Jan Mládek, rázně vyřešil nepříjemnou kauzu svého čerstvého náměstka Bokštefla, který doporučil české veřejnosti, že když chce mít levnější polské ceny mobilních služeb, má odjet do Polska. "Protože se ukázalo, že pan náměstek není dělnického původu, dostal ode mne jako první trest třídní důtku. Navíc si kvůli svému nešikovnému vyjádření nesmí tři příští ministerské porady dát do kávy druhou smetanu." Ministr poté s okamžitou platností odvolal ředitele komunikace Romana Proroka, protože náměstka dostatečně neproškolil, že nemá být vůči veřejnosti přehnaně arogantní. "Rád bych svým krokem navíc dokázal, že tak často opakované rčení, že doma není nikdo prorokem, se nezakládá na pravdě, protože bývalý pan ředitel ode dneška může být Prorokem právě už jen u sebe doma."
----------------------
Česká vláda bude v pondělí jednat o povinné maturitě z matematiky. Ministři by mimo jiné měli stanovit orientační minimální podmínky pro úspěšné složení maturitní zkoušky. Část politiků se domnívá, že pro úspěch u maturity - aby pak studenti v praktickém životě nebyli vzdělaní až příliš, což je pro politiky vždycky spíš nežádoucí - by měla být dostatečná znalost trojčlenky. Někteří vlivní ministři ale soudí, že by mohla stačit i dvojčlenka, protože dva ze tří je v politice pořád ještě ústavní většina.
----------------------
Podle informací z Hradu by měl mít český prezident po delší době opět svůj speciální televizní pořad. "Ano, kromě divácky neobyčejně úspěšného pořadu Soudkyně Barbara chceme zařadit do programu naší televize nový pořad Prezident Miloš," řekl nám mluvčí TV Barrandov. "A protože pořad bude moderovat mimo jiné i manželka hradního kancléře Mynáře, můžeme se připravit - na rozdíl od podbízivých pořadů veřejnoprávní České televize - konečně na opravdu nekompromisní publicistiku." Když se nový formát, který se bude z praktických důvodů vysílat výhradně po 22. hodině, osvědčí, vedení televize je připraveno nabídnout panu prezidentovi i intimnější popůlnoční Prognostické okénko, kam budou telefonovat voliči zvědaví na to, co je v budoucnosti čeká, a možná televize sáhne i po zcela novém a v přísném utajení připravovaném zábavném soutěžním formátu Starspeech - aneb Když hvězdy pronášejí bonmoty.
----------------------
Kolekce velkoformátových obrazů Alfonze Muchy Slovanská epopej, byla zadržena na japonských hranicích kvůli podezření z nedovoleného dopingu. "Každá epopej je na hranicích automaticky kontrolována na přítomnost abnormálního množství hormonu erythropoetinu (EPO), který je především u cyklistů, vzpěračů a epopejí velmi oblíbený," řekl nám mluvčí japonského antidopingového úřadu. Podle neoficiálních informací byli zatím pozitivně testováni pohanský bůh Svantovít a Milíč z Kroměříže, zatímco Jan Hus - jak to zatím vypadá - jako obyčejně bojoval čestně. Pokud by toto neoficiální zjištění potvrdila i analýza vzorku B, hrozilo by, že by Slovanská epopej nemohla být vystavena na legendárním tokijském celosvětovém festivalu výtvarných miniatur, kde měla být slavnostně zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako největší miniatura na světě.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.