neděle 12. února 2017

Nedělní miniglosy č.391

Pozn.: Tento článek je jubilejním 1400. článkem na tomto blogu. Navrhuji proto na začátek dnešních Nedělních miniglos malý přípitek tím, co máte rádi! :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
V sobotu ráno se kolem Země přehnala kometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková. Protože nenašla žádné dinosaury, jejichž vyhynutí by mohla způsobit, a protože nebyla vpuštěna do USA kvůli imigračnímu výnosu Donalda Trumpa, vrátila se způsobně na svou dráhu a situaci na Zemi obhlídne až v dalším prezidentském období za pět a čtvrt roku.
-----------------------
Rusko prodloužilo o tři roky azyl bývalého spolupracovníka americké rozvědky Edwarda Snowdena, který je v USA stíhán za špionáž a krádež vládních dokumentů. Podle rozhodnutí ruských úřadů bude pro absolvování azylu znovu zařazen do 2. nápravně-výchovné skupiny.
----------------------
Melania Trumpová nebyla osobně přítomna oficiální návštěvě japonského premiéra Abeho. Podle Bílého domu se nejedná o narušení tradiční role "první dámy": Máme už 21. století a jiné, modernější formy komunikace. Prezidentova manželka nemusí být vždy osobně přítomna na politických akcích svého muže, ale když bude Donald Trump posílat světovým politikům své pověstné e-maily, rozhodně bude vždycky v kopii."
----------------------
Když ministr průmyslu Jan Mládek odmítl svou účast v pořadu Otázky Václava Moravce, nabídl za sebe jako náhradníka svého poradce Lubomíra Bokštefla. Toho ale odmítla Česká televize, protože požadovala účast alespoň na úrovni ministerského náměstka. Ministr situaci promptně vyřešil tak, že poradce jmenoval oficiálně svým náměstkem. Podle Václava Moravce se po tomto případu více než ztrojnásobil počet zájemců o vystoupení v diskusním pořadu a řada poradců začala své ministry od osobní účasti cíleně zrazovat.
----------------------
Původně favorizovaný kandidát pro francouzské prezidentské volby, François Fillon, čelí skandálu, který ho nejspíš bude stát prezidentské křeslo. Ukázalo se totiž, že dlouhodobě zaměstnával své rodinné příslušníky jako poslanecké asistenty. Když se přišlo na vyplácení odměn Fillonově manželce a dětem, francouzská veřejnost byla celkem v klidu, protože to se děje v politice běžně," řekl nám nejmenovaný expert na život francouzských vyšších kruhů. "Když se přišlo na placené angažování několika milenek, francouzská liberálně naladěná společnost mu to brzy odpustila jako romantický projev mužské zamilovanosti. Když se ale v novinách objevila kopie smlouvy s Fillonovým křečkem, který figuroval jako oficiální poradce pro vytváření a uskladnění strategických zásob, došla lidem trpělivost - hlavně proto, že Fillon pravděpodobně nutil křečka podepsat smlouvu vlastní tlapkou, což někteří lidé považují za bezprecedentní týrání zvířat."
----------------------
Po neobyčejném diváckém úspěchu soutěže Prostřeno na nejmenované komerční televizi se Česká televize rozhodla využít licenci na pohádkové názvy, kterou dlouhodobě vlastní, a natočit tři série reality show: První bude obyčejnou kopií úspěšného kulinářského programu - tentokrát ovšem pod názvem Ubrousku, prostři se!; zcela originálním programem bude naopak dokumentární drama Obušku, z pytle ven! z prostředí uchazečů o práci u české policie. Díky neobyčejně štědré dotaci z norských fondů pak byla natočena série školicích pořadů proti finanční negramotnosti s názvem Oslíčko, otřes se!


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.