neděle 27. listopadu 2016

Nedělní miniglosy č.382

Tiskový mluvčí Pekla řekl Nedělním miniglosám, že v souvislosti s dlouho očekávaným příchodem Fidela Castra se letos neuskuteční tradičně bohatý vánoční pekelný raut s rozmanitými grilovanými masíčky a lahůdkovým kotlíkovým gulášem, ale kvůli rozsáhlým úsporným opatřením bude od letoška jednou provždy k dispozici pouze vánoční kuba.
----------------------
Tým poražené demokratické kandidátky Hillary Clintonové požádá o ruční přepočítání voličských hlasů v některých amerických státech. Předpokládá se, že ruční přepočítání se značně protáhne, protože pro něj bude třeba najmout mnoho nelegálních přistěhovalců z Mexika, protože Američané již dávno odvykli dělat ruční práci.
----------------------
Finanční experti tvrdí, že každý člověk by měl mít v době odchodu do penze naspořeny asi 3 milióny korun. Svaz českých důchodců oficiálně poděkoval za tuto cennou radu a pro doplnění celkového obrazu nechá dodělat ještě malou analýzu ze strany bezpečnostních expertů, kteří by měli navrhnout nejbezpečnější zprůsob, jak tuto částku ušetřit, aby přitom nastávajícího důchodce nechytili.
----------------------
Ministryně školství Kateřina Valachová předložila vládě koncepci razantního navýšení počtu školních tříd od školního roku 2023/24. "Je pravda, že doposud jsme v souladu s oficiálními demografickými studiemi počítali spíše s postupným útlumem počtu nových prvňáčků, ale to jsme nemohli tušit, že 22. listopadu dojde ke dvouhodinovému výpadku Googlu."
-----------------------
První velký úspěch má za sebou nový ministr pro legislativu a lidská práva. Nástupci odvolaného ministra Dienstbiera Janu Chvojkovi se podařilo na jednání se zástupci lidskoprávních organizací vyjednat, že i letos se ještě bude moct v České republice veřejně používat termín "Bílé Vánoce", byť je mnohými považován za diskriminační a xenofobní. Na oplátku za tento ústupek bude ovšem Baltazar na Tři krále chodit jako první, zatímco Kašpar a Melichar budou od letošní zimy chodit zásadně jako "ti dva bílí vzadu".

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.