neděle 13. listopadu 2016

Nedělní miniglosy č.380

Nově zvolený americký prezident Donald Trump se veřejně omluvil svému předchůdci v úřadu a manželovi demokratické protikandidátky Billu Clintonovi, že mu svým nečekaným volebním vítězstvím znemožnil zastávat vytouženou pozici "první dámy". Trump však projevil přesvědčení, že se Bill může při troše snahy vzhledem ke svým nesporným schopnostem vrátit do Bílého domu alespoň jako šikovná stážistka.
----------------------
Premiér Sobotka konečně ohlásil konkrétní změny ve své vládě a Nedělním miniglosám ke svému rozhodnutí vystřídat dva ministry ze své strany řekl: "Změny v mé vládě kopírují trend české společnosti k vlastenectví. Proto jsem se rozhodl vyměnit právě ministry, kteří jsou z tohoto pohledu problematičtější - tedy Jiřího Dienstbiera, který má americké občanství, a Svatopluka Němečka, který opravdové české vlastence provokuje už svým příjmením." Podle našich důvěrných informací se Sobotka neúspěšně snažil k ministerské práci přemluvit fotbalového brankáře Petra Čecha a - aby byla dodržena genderová rovnost - i bývalého šéfa Fondu národního majetku Romana Češku.
 
----------------------
Zlínští zastupitelé navrhli - vzhledem k dobré tradici přejmenovat občas město na počest těch, kteří jsou právě u moci, a vzhledem k osobním vazbám na Zlín, které má díky své první manželce nově zvolený americký prezident, aby se Zlín oficiálně přejmenoval na Trumpov, alespoň do té doby, než se v městském archivu najde nějaká příhodná souvislost mezi městem a rodinou Andreje Babiše.
----------------------
Nejvyšší správní soud rozhodl, že se kvůli zmatkům způsobeným místním rozhádaným hnutím Severočeši.cz, jehož oblastní funkcionáři se již nějakou dobu vzájemně dávají do klatby, budou opakovat senátní volby v Mostě. Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o neplatnosti proběhlých voleb je považováno za výjimečné; něco podobného se zatím stalo pouze v Humpolci, kde se před lety ukázalo, že vítězný kandidát Hliník se do obce sice opravdu odstěhoval, ale zapomněl si na úřadech změnit trvalé bydliště.
----------------------
Podle zpávy agentury Interfax se přiravuje vznik specializovaných oddílů ruských kozáků, které budou bojovat proti šíření "nebezpečných informací" na internetu. "Nemyslím si, že bychom měli tuto činnost nazývat hned cenzurou," řekl Nedělním miniglosám manažer pověřený přípravou kozácké jednotky. "Podle mne jde v první řadě o osvětovou činnost, která je postavena na zcela demokratických principech. Ostatně kozácké oddíly získaly tuto významnou státní zakázku v regulérní soutěži, v níž kozáci předložili kvalitnější a levnější nabídku než křemenáči."
----------------------
Prezidentská kancelář pod tíhou fotografických důkazů i přesvědčivých svědectví připustila, že americký velvyslanec Andrew Schapiro letos na Hradě při udělování státních vyznamenání 28. října s největší pravděpodobností byl, přestože prezident Zeman veřejně tvrdil opak. "Pan prezident samozřejmě ze zásady nelže a nikdy se nemýlí, takže podstata jeho tvrzení je bezesporu pravdivá," komentoval situaci hradní mluvčí Jiří Ovčáček. "Je ovšem možné, že se jeho pravdivý výrok týkal jiného večera, jiného místa nebo jiného člověka."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.