neděle 6. listopadu 2016

Nedělní miniglosy č.379

Prezidentská kancelář oznámila, že na základě osobní prezidentovy iniciativy uzavřela Česká republika strategické partnerství s Grónskem, takže byli všichni ministři (a specálně ministr kultury Daniel Herman) okamžitě vyzváni, aby se vyvarovali ve svých oficiálních projevech jakýchkoli negativních poznámek o rybím tuku, protože takové poznámky jsou pro grónskou stranu nepřijatelné. Česká strana rovněž potvdila, že kromě Řádu Bílého lva bude kvůli zachování dobrých česko-grónských vztahů propříště udělovat i Řád Bílého medvěda. Naopak zatím bude odloženo připravované zavedení Řádu Bílého koně za celoživotní zásluhy v oblasti praktické ekonomiky, stejně jako - obzvlášť po nedávné protiprezidentské rebelii kardinála a emeritního pražského arcibiskupa - udělování Řádu Bílého Vlka.
----------------------
Premiér Sobotka se v reakci na snižující se sociálně-demokratické preference rozhodl udělat několik změn na místech ministrů své vlády. "Podle mého názoru je na některých z mých ministerských kolegů již příliš vidět únava," řekl Nedělním miniglosám předseda vlády. "Bodejť by ministři nebyli unaveni," glosoval tento výrok bodře Karel Schwarzenberg. "Jsou stále v takovém stresu, že se během svých jednání snad vůbec nevyspí!"
----------------------
Národní kontrolní úřad závěrem svého letního šetření konstatoval, že dostavba dálnice D8 přes České středohoří má přibližně 15 let zpoždění. Ministr dopravy po zevrubném vyšetření této skutečnosti a po konzultaci s expertem na zpoždění, Jiřím Ovčáčkem, konstatoval, že za zpoždění mohou s největší pravděpodobností jako obvykle letoví dispečeři.
----------------------
Na obchvatu města Tábora nastala po příliš prudkém zabrzdění projíždějícího osobního automobilu řetězová nehoda pěti nejmodernějších obrněných vozidel Pandur, což snížilo celkovou bojeschopnost naší armády asi na třetinu. Podle důvěrných informací Nedělních miniglos z Ministerstva obrany nejsou obrněná vozidla vůbec vybavena brzdami, které byly z obrněnců na speciální přání české strany komplikovaným postupem vymontovány, což byl mimochodem hlavní důvod výrazného předražení této armádní zakázky. Hlavním důvodem pro tuto specifickou technickou úpravu bylo přání našich politiků, aby nás nic nebrzdilo ve snaze co nejrychleji dohnat v moderní výzbroji armády vyspělejších evropských zemí.
----------------------
Podle dat z Českého statistického úřadu se navzdory antiislámských náladám v české společnosti postupně zvyšuje počet českých muslimů. Na základě této skutečnosti politologové předpokládají, že v kampani před příštími parlamentními volbami Andrej Babiš nabídne svým potenciálním příznivcům kromě již tradičních koblih i šátečky.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.