neděle 20. listopadu 2016

Nedělní miniglosy č.381

Nedělní miniglosy chtěly získat komentář k návrhu zákona o hanobení prezidenta republiky, který byl předložen minulý týden skupinou levicových poslanců, přímo od hostinského Palivce proslulého svou upřímností. K našemu překvapení však legendární hostinský o novém návrhu zákona vůbec nevěděl, protože v posledních dnech věnoval všechen svůj čas opakovaným neúspěšným pokusům zprovoznit novou pokladnu pro elektronickou evidenci tržeb. Podle slov pana hostinského má ale moderní elektronická pokladna a existující software ještě mnohé nedostatky: "Ten podělanej systém má ještě mouchy, tak jsem ho dal na půdu!", řekl nám hostinský a čelí teď hrozbě až deseti let odnětí svobody za nedávno v tichosti zavedený trestný čin "hanobení ministra financí".
----------------------
Bývalá manželka budoucího amerického prezidenta, Ivana Trumpová, projevila vážný zájem stát se americkou velvyslankyní v České republice. Čeští politici tuto změnu převážně vítají, protože se dá předpokládat, že když bude paní Trumpová na nějaké slavnosti nebo recepci, pracovníci Prezidentské kanceláře si jí na rozdíl od současného nenápadného velvyslance Shapira nejspíš všimnou. Donald Trump k tomuto tématu uvedl, že hodlá i nadále pokračovat ve své dosavadní osvědčené sňatkové politice, protože by potřeboval ještě obsadit místa velvyslankyň v Bulharsku, Lotyšsku a v Bosně a Hercegovině.
----------------------
Dva mladí afghánští vojenští piloti se pokusili uprchnout ze speciálního výcviku v České republice do Německa. Podle našich informací z pražské FAMU se několik zahraničních studentů na motivy jejich příběhu chystá natočit dokumentární remake slavné lumiérovské grotesky Pokropený kropič - s prozatímním pracovním názvem Dostižený stíhač.
----------------------
Prezident se podle svého mluvčího v příštích dnech sejde s odstupujícím ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, aby mu osobně poděkoval za vykonanou práci. "Ne, s druhým odstupujícím ministrem Jiřím Dienstbierem se pan prezident sejít neplánuje," odpověděl na náš navazující dotaz na tiskovce hradní mluvčí, "protože poděkování za veškerou panem ministrem vykonanou užitečnou práci se v pohodě vejde do esemesky."
----------------------
Květinu k hrobu neznámého estébáka položila v Praze na Národní třídě při příležitosti 27. výročí listopadových událostí komunistická poslankyně Semelová.
----------------------
Letos naposled proběhly oslavy Svátku boje za svobodu a demokracii 17. listopadu s mohutnou policejní asistencí, která byla mimořádně posílena i o početné mimopražské jednotky. Od Nového roku by měl totiž platit nový zákon, který oficiálně zakazuje policejní práci během vyjmenovaných státních svátků na všech náměstích a městských bulvárech s plochou větší než 200 metrů čtverečních.
-----------------------
Podle dohody mezi Správou Pražského hradu a představiteli katolické církve zatím nebudou u vchodu do Svatovítské katedrály umístěny bezpečnostní rámy. "Pokud víme, původně měly být použity rámy zcela nové generace, které by do chrámu vpustily jen poctivé věřící římské katolíky a odfiltrovaly by všechny jinověrce a ateisty, se kterými jsou vždycky jenom potíže," řekl nám náš informační zdroj z prostředí Pražského arcibiskupství. "Hrad ale nakonec s politických důvodů s touto drobnou změnou nesouhlasil, přestože by se ušetřila podstatná část nákladů za úklid katedrály, protože těch pár jednotlivců, kteří by rámem bez problémů prošli, zdaleka tolik nenašlape."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich již více než sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archivu NMg přečíst na následujících odkazech pět jubilejních výběrů toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno:


Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.