neděle 31. května 2015

Nedělní miniglosy č.316

Nezávislý soud neshledal, že by Jana Nečasová, dříve Nagyová, svou zálibou ve sledování svých sokyň v lásce jakkoli zneužila pravomoc veřejného činitele, protože - jak vyplývá z vyšetřování - většinu své pracovní doby působila spíše jako činitel neveřejný. Soudní znalci z oboru matematiky dokonce tvrdí, že se o ní vůbec nedá mluvit jako o činiteli, protože svou činností nic nenásobila, ale naopak - protože dokázala českým zpravodajským službám dobře zorganizovat a rozdělit práci, je možné ji považovat spíše za veřejného dělitele, což v České republice není trestné.
 
----------------------
Karel Schwarzenberg byl ještě se třemi dalšími Čechy zahrnutý mezi 89 evropských politiků, kterým Rusko zakázalo vstup do země jako odvetu za mezinárodní sankce vůči Rusku. Předseda TOP09 je prý podezřelý, že v srpnu 1968 střílel na Václavském náměstí - jako tehdy většina zfanatizovaných mladých Čechů - do mírumilovných osádek sovětských tanků z těžkého kulometu. Střelba přitom měla fatální následky: jejím přímým důsledkem bylo částečné oprýskání bílého laku, kterým byla namalována čísla tanků, takže nejméně v jednom případě došlo k záměně osmičky za nulu a následnému chybnému udělení vycházky mimo pořadí příslušnému veliteli tanku. "Kdyby něco takového provedl každý," vysvětluje ruské Ministerstvo zahraničí v důvodové zprávě, "mohlo by se snadno stát, že budou všichni velitelé tanků na vycházce a nikdo nebude bojovat za socialismus, za kapitalismus, proti komunismu, proti fašismu, nebo jak to tedy dneska vlastně je."
----------------------
Helena Vondráčková neuspěla s žalobou na svou někdejší přítelkyni a kolegyni Martu Kubišovou. Teď naopak sama čelí žalobě Spolku pro potírání přežitků feudalismu, jehož zástupci populární zpěvačku obvinili z nedovoleného užívání šlechtického titulu, protože se prý při čekání na natáčení v České televizi prořekla, že její skutečné jméno je Helena von Dráčková. Je ovšem možné, že se spolek nyní spíše zaměří na důležitější a mnohem provokativnější kauzu, protože se proslýchá, že Vlčnovem opět projela jízda králů.
----------------------
Nejvyšší kontrolní úřad zjistil, že náklady na výstavbu rozhleden prudce rostou s výškou a nepřístupností kopce, na kterém se rozhledna staví, takže kdyby se rozhledny stavěly výhradně v dobře přístupných údolích, hodně by se ušetřilo.
----------------------
Ministerstvo dopravy potvrdilo, že by se maximální rychlost mohla posunout na hranici 160 km/h nejen na vybraných úsecích dálnic, ale i na některých cyklostezkách. "Cyklostezky stavěné v poslední době za peníze z Evropské unie mají pochopitelně ty nejmodernější parametry," řekl nám mluvčí ministerstva, "takže by rychlostní limit pro cyklisty a bruslaře mohl být bez větších rizik zvýšen. Podobné zvýšení prosazujeme i u kočárků, pokud budou mít ležící miminka nasazenou helmičku. Limity naopak nejspíš nebudou moci být z politických důvodů zvýšené na Mostecku, protože tam jsou lidé na každé prolomení limitů velmi citliví."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.