neděle 17. května 2015

Nedělní miniglosy č.314

V exhibičním hokejovém zápasu v Soči vstřelil ruský prezident Putin osm branek, čímž překonal historický rekord legendárního Wayna Gretzkého. "V jeho věkové kategorii je to neskutečný výkon," ocenil fantastické individuální představení samotný slavný Kanaďan. "A to ještě Vladimir Vladimirovič dokázal navíc o přestávkách na dálku řídit probíhající "timeout" prozatím nerozhodného a do prodloužení směřujícícho zápasu o východní Ukrajinu a holýma rukama odchytit tři medvědy marně se skrývající v technickém zázemí stadionu, i když se tento úžasný hattrick vůbec nepočítá do kanadského bodování.
----------------------
V českých městech se stávají populárními výstupové cesty ve skále, tzv. ferraty. Ministerstvo však všechny zájemce o jejich využití varovalo, že cesty nemohou být zcela bezpečné a hrozí jejich vyviklání a následné nebezpečné pády, protože toto téma není prozatím dostatečně ukotvené v zákoně.
 
----------------------
Většina úředníků Agentury pro sociální začleňování vstoupila tento týden do stávky proti řízení ze strany ministra pro lidská práva, Jiřího Dienstbiera. "Bohužel, stávka vypukla právě v době, kdy to vypadalo, že se po sedmi letech činnosti agentury podaří konečně začlenit prvního nezačleněného," řekl nám mluvčí stávkujících. "Přestože nezačleněný o své začlenění velmi stál a přišel se nechat začlenit osobně, abychom s jeho začleněním měli co nejméně práce, museli jsme v tomto případě začlenění odmítnout, protože začleňování je pro Agenturu pro začleňování hlavní pracovní náplní, takže kdybychom jen tak v klidu začleňovali každého, kdo si zamane, to by pak nebyla žádná stávka, že?"
----------------------
Ministerstvo dopravy nevyplatí náhrady za povodně majitelům přístavů podle původního plánu, ale jen ve značně omezené podobě. Ministerstvo argumentuje tím, že na škodách mají svůj podíl i majitelé přístavů, protože vystavěli říční přístavy příliš blízko řek, což se v případě povodní jeví jako neprozíravé.
----------------------
Potvrdily se předpovědi expertů, že český hokejový tým tentokrát do finále pražského mistrovství světa nepostoupí. "Abychom se mohli stát mistry světa, bylo by nutné, aby si Jaromír Jágr zase zlomil svůj magický malíček jako v roce 2005 v Rakousku," potvrdil Nedělním miniglosám ředitel Odboru věštění budoucnosti při Českém hokejovém svazu. Umírněně feministická zástupkyně milovníků pohádek o Neználkovi však namítá, že dodnes není úplně jisté, jestli to byl tehdy ve Vídni opravdu malíček a nešlo ve skutečnosti o malenku.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.