neděle 24. května 2015

Nedělní miniglosy č.315

Známý a v České republice v nepřítomnosti odsouzený esoterik Jaroslav Dobeš alias Guru Jára byl po mnoha letech pátrání dopaden na Filipínách poté, co omylem odháčkoval celou noc připravované návnady místnímu vlivnému rybáři.
----------------------
Obviněný bývalý hejtman David Rath se po pádu z kola ještě nedostal do takové fyzické a psychické formy, aby byl schopen sledovat jednání soudu. To mu však nebrání, aby s nejmenovanou soukromou televizí připravoval analogii divácky oblíbeného pořadu Výměna manželek s pracovním názvem Výměna obhájců. Záměrem je pochopitelně vyměnit obhájce v těch případech, které jsou si navzájem obsahově i organizačně co nejvzdálenější, aby výměna stavěla aktéry i soud do co nejsměšnějších situací, a byla tak pro diváky atraktivní. Proto se počítá s tím, že rozsáhlý korupční případ by mohl obhajovat specialista na nelegální lov perlorodky říční, který už v médiích vyjádřil své přesvědčení, že jeho mandant nikdy žádné perlorodce úmyslně neublížil, a proto pro něj bude požadovat úplné zproštění viny.
 
----------------------
Zveřejněné odposlechy v souvislosti s kauzou Nečasová (Nagyová) - Nečasová (Nečasová) - Nečas (Nečas) konečně ukázaly, proč nakonec do případu razantně vstoupila zásahová policejní jednotka: "Naše speciální odposlouchávací zařízení bohužel chybně vyhodnotilo poznámku paní Nagyové, že předseda vlády by večer po práci potřeboval pochovat, jako bezprostřední ohrožení premiérova života," řekl nám jeden z bezpečnostních specialistů. "Za nesprávné vyhodnocení odposlechu je jako obyčejně odpovědná elektronka E-13 z našeho podniku Katoda Olomóc," potvrdil naší redakci ředitel firmy Tonek Trósil. "I za normálních okolností máme určité problémy se správnou identifikací homonym, a v tomto případě byla elektronka navíc vystavena ze strany paní Nagyové takovému intelektuálnímu přepětí, že by to možná odpálilo i mnohem modernější typ E-55."
----------------------
Nová zákonná úprava by měla zamezit často používanému zlozvyku zaměstnavatelů natáčet své zaměstnance v práci na kameru. Zatímco pro většinu zaměstnanců by to mělo přinést úlevu a pokles pracovního stresu, jsou i profese, které nepřijímají novelu nijak pozitivně. Očekává se například, že nová pravidla přinesou velké problémy televizním a filmovým hercům.
----------------------
Čeští účastníci jako obvykle opět neuspěli v písňové soutěži o Cenu Eurovize. Proto se Ministersto kultury rozhodlo pro příští ročník zajistit po létech opravdu reprezentativní zastoupení z nejvyšších pater českého showbusinessu. Podle našich informací by se totiž měla za Českou republiku zúčastnit osobně Vlasta Parkanová - pokud ovšem v českém národním kvalifikačním kole při policejním vyšetřování nákupu letadel CASA nebude dál zapírat, a konečně zazpívá.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.