neděle 20. ledna 2013

Nedělní miniglosy č.204

Skupině investigativních novinářů se konečně podařilo přijít na to, kdo je odpovědný za obsah prezidentské amnestie. Protože o prezidentovi Klausovi je obecně známo, že vydává výhradně správná rozhodnutí, logicky z toho plyne, že mu kontroverzní a veřejností i odborníky jednoznačně odmítnuté části amnestie do konečné podoby musel někdo podvrhnout. Podle posledních informací nese za sporné body amnestie hlavní odpovědnost jedna z uklízeček z Pražského hradu, která se k dokumentu dostala omylem při úklidu pavučin. Podobně jako nedávno jedna švédská uklízečka ukradla z depa celý nezajištěný vlak, se kterým narazila v nepřehledné zatáčce do obytného domu u trati, pražská hradní uklízečka odcizila nezajištěnou amnestii. Tento dokument, který byl původně hradními úředníky připraven s vrcholnou pečlivostí, uklízečka svévolně upravila do podoby právního paskvilu a v nepřehledné zatáčce s ní brzy narazila do nedostatečně osvětleného veřejného mínění.
 
-----------------------
Podle Ministerstva školství letos poprvé přesáhly nároky na přijetí do prvních tříd základních škol dokonce i požadavky pro přijetí na čtyřletá gymnázia. "On je to celkem logický postup," řekl nám k tomu tiskový mluvčí ministerstva. "Vzali jsme v úvahu, že žáci základních škol mohli během osmi let své školní docházky hodně znalostí z předškolního období zapomenout. Proto letos u zápisu uchazeči o přijetí do prvních tříd museli kromě standardních základů angličtiny a algebry potvrdit i schopnost porozumět vybraným textům Marcela Prousta a Evropské komise, zatímco gymnazisté prokazovali pouze to, že jsou schopni přeslabikovat text jednoduché reklamy, počítat ovečky a ubalit si jointa."
-----------------------
Eurohujeři v minulém týdnu dosáhli prvního významného úspěchu své nedávno vytvořené mezinárodní platformy, když prosadili plošné dotace na švestičky z vlastní zahrádky. Každý obyvatel zemí Evropské unie tak bude mít oficiálně nárok získat dotaci na svých vlastních pět švestek. Po prvním úspěchu se nadšení eurohujeři rozhodli, že se budou scházet každý první pátek v měsíci v eurokreslírně.
-----------------------
Miloš Zeman novinářům na tiskové konferenci potvrdil, že zesměšňuje a uráží výhradně jen hlupáky. Že hlupáci tvoří minimálně 99% obyvatel České republiky, kteří ani vzdáleně nedosahují jeho IQ, je bohužel nepříjemná skutečnost, za kterou ale prezidentský kandidát nenese žádnou odpovědnost. Svou neobvyklou vstřícnost pak potvrdil i tím, že připustil, že pokud běžný intelekt bublajícího bahna přítomným novinářům nedovoluje obsah jeho sdělení pochopit, je připraven své stanovisko ještě jednou zopakovat v jednodušší větě.
-----------------------
Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg musel při televizní diskusi několikrát odvracet argument svých oponentů, že není dostatečně uvědomělým Čechem. Bohužel, jeho námitka na toto nařčení, že totiž má doma velkou knihovnu plnou skvostů klasické české literatury, které každý den poctivě pročítá, neměla dobrou odezvu, protože byl usvědčen, že jde stejně převážně o díla Boženy Němcové, která byla z většiny knihoven již dávno odsunuta.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.