neděle 27. ledna 2013

Nedělní miniglosy č.205

Pozn.: Doufám, že mi tentokrát prominete, že dnešní Nedělní miniglosy budou tématicky "jednobrdné". Je to ale nejspíš poslední šance vydat monotématické číslo o české prezidentské volbě, protože jednak za pět let už tento blog nejspíš nebude existovat, a taky kdoví, jestli bude ještě existovat prezidentská volba :-).

Nový specializovaný vzdělávací program pro příští uchazeče o prezidentský post připravila jedna z významných českých univerzit. "Náš jedinečný kurz obsahuje vše, co prezident pro výkon své funkce potřebuje," řekl nám děkan fakulty, která pětiletý prezidentský studijní program připravila. "Stěžejním a profilovým předmětem je samozřejmě Kurz tvůrčího lhaní, protože bez této základní dovednosti se uchazeč v praxi nemůže uplatnit. Velkou pozornost budeme věnovat i rozvoji schopností účelově si přizpůsobovat historické skutečnosti a v našich psycholaboratořích kandidáty efektivně odnaučíme přirozenému studu. V múzické části programu se kromě rétoriky zaměříme na patetická gesta a nácvik zpěvu státní hymny. No a protože jedním ze sponzorů nového programu je i známý výrobce pracích prášků, vložili jsme i seminář věnovaný praní peněz na kampaň a především unikátní praktický nácvik zapírání."
 
-----------------------
Miloš Zeman vyhrál v prezidentských volbách dokonce i Krkonoších, kde mu místní lidé uvěřili, že pokud by vyhrál jeho protikandidát, vrátí se místo lidem milovaného spravedlivého českého Krakonoše po válce odsunutý Rýbrcoul.
-----------------------
Proti průběhu volební kampaně protestují členové Asociace trenérů klasického boxu. Podle nich totiž dává politika jejich svěřencům špatný příklad, který může v reálném zápase vést k fatálním důsledkům. "Od té doby, co moji mladí svěřenci začali v rámci prezidentské kampaně pravidelně sledovat zprávy, mají problém s rozlišováním základních úderů," řekl nám jeden z trenérů mládeže. "Celou dobu je učím, že pravý hák se dává zprava a levý hák zleva, což v politice, kde není jasné, co je levice a pravice, ani trochu neplatí, a to už vůbec nemluvím o tom, jak se mi teď moji kluci smějí, že ve staromódním boxu pořád ještě zakazujeme údery pod pás."
-----------------------
Podle rodinných psychologů se v období prezidentské kampaně v České republice výrazně snížil počet běžných manželských hádek, protože mnozí manželé spolu v důsledku svých odlišných politických názorů nemluví.
-----------------------
Řada států celého světa s úlevou přivítala výsledky českých prezidentských voleb, zejména vzhledem k avizovanému záměru stávajícího prezidenta Klause při opačném výsledku někam emigrovat.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.