čtvrtek 17. ledna 2013

Fotohádanka č.14




Poprvé v letošním roce zveřejňuji tradiční hádanku doprovozenou fotografií. Je za více než dva roky existence tohoto velmi populárního blogového "formátu" již čtrnáctá, ale otázka je i dnes stejná jako ve všech předchozích třinácti vydáních:
 
 
 
 
 
Co je podle vás vyfocené na následujícím obrázku?



No a samozřejmě, místní štamgasti již vědí, že budou následovat i tradiční "indicie", které můžou správnému řešení napomoci, ale - jak už se mnohokrát v minulosti stalo - mohou ho také výrazně zkomplikovat. Myslím ale, že dnes je Fotohádanka č.14 tak jednoduchá, že indicie ani nebudou zapotřebí:


1. Fotografie je dělaná v extreriéru.

2. Kolem předmětu na obrázku právě zuří vrcholné babí léto, i když to ze světelných podmínek není úplně patrné.

3. V době, kdy jsem fotku dělal, jsem ještě neměl k dispozici makroobjektiv.

4. Jedná se o zvětšeninu dělanou z malé plochy políčka naskenovaného kinofilmu, čímž se snažím trochu omluvit nedostatečnou technickou kvalitu snímku. Milovníci kvalitních fotek, nemusíte mít strach, tenhle obrázek se na mé červnové dobřichovické výstavě opravdu neobjeví (i když připouštím, že většina předběžně vybraných "výstavních" fotek je ve zdejší blogové fotogalerii k vidění :-))

5. Předmět na obrázku je schopen zaujmout všechny smysly fotografa, některé dokonce nezanedbatelně.

6. Přestože by se to mohlo zdát, předmět nemá nic společného s prvními bilblickými lidmi, více společného s ním má dokonce i jeden z velkých potoků na konstantinolázeňsku.

7. Předmět na fotce můžete vyfotit jak u nás, tak třeba i v Japonsku.

8. Kdyby žil Gaetano Donizetti ve středověku, možná by ho lidé podezřívali, že svůj slavný opus "L'elisir d'amore" napsal právě podle předmětu na fotografii.

Tak co, už víte? Pomohly vám přiložené indicie? Anebo se mi podařilo vás jimi spíš zmást? :-)

Hádejte, tipujte, vymýšlejte (si), fantazii se na tomhle blogu meze opravdu nekladou. Správné řešení fotohádanky připíšu nejspíš během soboty.

----------------------------------------------------------------


Tak tady máte pěkný exemplář hadovky v celé její podzimní kráse. Chápete jistě, že pro potřeby fotohádanky jsem musel bělostnou nožku odseparovat, jinak by hádanka byla ještě jednodušší, než ve skutečnosti byla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.