neděle 1. srpna 2010

Nedělní miniglosy č.75

V anketě o nejnesmyslnější úsloví zvítězilo v tomto roce úsloví "rozumí tomu jako koza petrželi". Cenu předal docent Koza z Přírodovědecké fakulty, který je světovou kapacitou ve studii petržele. Odbornost pana docenta potvrdil ve svém posudku i Jiří Kozel, který pracuje ve výzkumném ústavu šlechtitelském jako zahradník.
-----------------------
Na speciální tiskové konferenci byl oznámen definitivní rozpad populárního Čtyřlístku. Podle politologů za rozpad může především různorodost politických názorů jednotlivých členů, protože Pinďa je véčkař, Fifinka podporuje sociální demokracii a Bobík s Myšpulínem jsou zase zastánci pravice. Nejmenovaný dobře informovaný zdroj z Třeskoprsk ale tvrdí, že tento výklad vůbec neodpovídá skutečnosti, protože všechna čtyři komiksová zvířátka jsou bytosti zcela apolitické a za rozpad Čtyřlístku nese odpovědnost především Yoko Ono.
 
-----------------------
Tomáš Pitr byl po několika letech stíhání zadržen ve Švýcarsku. Česká strana se domnívala, že bude nechvalně známý podnikatel vydán do Prahy, ale švýcarská policie jej pouze doprovodila na předávání čestné ceny Zlatý flakón za stomiliontý prodaný přípravek značky PITRALON, se kterou je Pitr společně s neméně kontroverzním rakousko -izraelským podnikatelem Barakem Alonem z neznámých důvodů spojován.
-----------------------
Průzkum potvrdil překvapující skutečnost, že manželé se v České republice hádají více kvůli luxování než kvůli penězům. "Zatímco kvůli luxování se hádá více než polovina manželských párů, peníze jsou tématem hádek jen u sotva pětiny domácností," řekl nám k výsledkům vedoucí výzkumného týmu. "Vysvětlujeme si to tak, že vysavač je téměř v každé domácnosti, zatímco peníze ne."
-----------------------
Postupný úpadek řemesel a snižování manuální zručnosti obyvatel v České republice bude mít podle nového ministra dopravy Víta Bárty podstatný vliv na pravidla silničního provozu: "Ve společnosti, kde většina lidí má obě ruce levé, nemůže být základní dopravní normou pravidlo pravé ruky."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.