pondělí 9. srpna 2010

O tom, jak je dnes praktické být upírem

Vůbec poprvé jsem se rozhodl reagovat na vyhlášené "téma týdne". Když jsem se totiž nad tématem zamyslel, dospěl jsem k přesvědčení, že není zas až tak špatné být u nás v současnosti upírem, protože to skýtá řadu neobyčejných možností a výhod. Posuďte sami:

- V České republice je poměrně vysoký počet dobrovolných dárců krve.

- Společnost je u nás tolerantní a zvyklá na drobné prohřešky v chování vůči ostatním, nikdo se proto dnes už nepozastaví nad tím, pokud někomu soustavně pijete krev.

- Jako příslušník menšiny máte všude zastání.

- V zemi je mnoho obchodů, kde si můžete bez problémů nakoupit i v noci.
 
- Na rozdíl od obyčejných lidí neztrácíte zbytečně čas před zrcadlem (užitečné zejména pro upírky).

- Můžete docela dobře prosperovat v oblasti léčitelství, protože řada lidí se ráda zbaví trochy nahromaděné zlé krve, ale přikládání pijavic se jim ekluje.

- Když si místo postelí domů pořídíte rakve, bytoví designéři se shodnou na tom, že jste sice možná poněkud výstřední, ale každopádně máte svůj styl.

- Stanete-li se politikem, nikdo vám nemůže zazlívat, pokud své voliče pořádně vysáváte.

- V české převážně ateistické společnosti je velmi nepravděpodobné, že by vás někdo počastoval vážně míněným znamením kříže.

- Kdykoli můžete pojídáním syrového česneku dokázat, že upírem nejste, protože čínský česnek evropským upírům (na rozdíl od gurmánů) nevadí. Uznávám ovšem, že gurmáni mezi upíry mohou mít problém.

- Máte-li vhodné zaměstnání, snadno se vyhnete dennímu světlu: Můžete například pracovat někde v přítmí šedé ekonomiky nebo se stát historikem se specializací na dobu temna. Praxe navíc ukazuje, že se upír může uchytit i jako Krejčí.

- Protože jako upíra je velmi obtížné vás zabít, můžete uplatnit slevu na zdravotním a úrazovém pojištění.

Širším možnostem oficiální rekvalifikace českých občanů na upíry tak brání jediná překážka - dosud nevyjasněné stanovisko České správy sociálního zabezpečení k důchodovému pojištění upírů. Nemrtví se totiž podle statistik ČSÚ dožívají výrazně nadprůměrného věku, což by na český důchodový systém mohlo mít fatální dopady. Prognózy ovšem naznačují, že stejně devastující dopady na budoucí důchodový systém bude mít nejspíš existence jakýchkoli důchodců, takže doufejme, že i tato poslední překážka dalšího rozvoje počtu upírů bude brzy odstraněna. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.