neděle 29. srpna 2010

Nedělní miniglosy č.79

Nezávislá analýza potvrdila, že český strouhaný ementál dodávaný na francouzský trh byl navzdory podezření francouzských sýrařů opravdovým ementálem. "Podrobnou analýzou jsme potvrdili, že spolu se sýrovou hmotou byly nastrouhané i pravé ementálové díry, které do sýra jinak zpracovávaného v ochranné atmosféře zanesly zbytky prokazatelně českého vzduchu. Jsem rád, že se toto nedorozumění vysvětlilo," řekl nám zástupce českého výrobce. "Ukázalo se, že argumentace francouzských sýrařů již trochu zaváněla a byla jako tradičně plná děr."
-----------------------
Za větší míru mediální agresivity mezi představiteli sociální demokracie v poslední době může pravděpodobně pekařské umění Petry Paroubkové. "Ano, mohu potvrdit, že Jiří Paroubek přinesl na několik vrcholných jednání na ochutnání buchty z domova", řekl nám ještě s plnými ústy dobře informovaný a po dojedení buchet také dost agresivní zdroj. "Ty buchty jsou prostě tak vynikající, že by se po nich naši kluci z vedení utloukli."
 
-----------------------
Kvůli úsporám se chystá Česká republika zavřít pět českých velvyslanectví ve světě. Zatímco původně se předpokládalo, že půjde jen o bezvýznamné ambasády především v Africe, nakonec se bude jednat o velvyslanectví ve Spojených státech, ve Velké Británii, v Rusku, v Německu a v Číně. "Když jsme celou věc podrobně propočítali, ukázalo se, že zavření ambasád v takových zemích jako je Keňa, Kongo nebo Venezuela nám přinese jen poměrně malé úspory," řekl nám ředitel Odboru pro rušení ambasád, "zatímco pokud zavřeme nově vytipovaná velvyslanectví, úspory budou mnohem větší. S uvedenými ambasádami je navíc skoro pořád nějaká práce, zatímco třeba Kostarika nebo Jemen jsou téměř bezproblémové."
-----------------------
Čeští reprezentanti jako obyčejně uspěli na mistrovství světa v házení klacků pod nohy. Jak mužská tak i ženská reprezentace postoupily do finálových duelů, které však byly prozatím odloženy do doby, než se vyřeší protest některých světových organizací pro lidská práva. Tyto organizace poukazují na fakt, že jsou v tomto sportu naprosto pošlapávána práva klacků, což bývají většinou chlapci ve věku kolem 15 let, kteří sice poskytli s tímto využitím vědomý souhlas, ale ten je právně napadnutelný kvůli jejich nízkému věku. Zdá se tedy, že bude třeba sáhnout k využívání plnoletých klacků, což by vzhledem k jejich očekávané vyšší hmotnosti mohlo udělat z tohoto dosud napínavého a dynamického sportu nudnou záležitost.
-----------------------
Podle dohody předsedy vlády a ministra financí se bude v České republice platit jednotná povodňová daň ve výši stokoruny měsíčně pouze v roce 2011, protože v roce 2012 má podle mayského kalendáře stejně přijít konec světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.