neděle 22. srpna 2010

Nedělní miniglosy č.78

Zatím se vedou spory o to, zda má každý den ve speciálním táboře pro pražské bezdomovce začínat společným zpěvem české hymny. Někteří psychologové poukazují na to, že časté opakování slov "kde domov můj…" může u bezdomovců způsobovat sebelítost. "Zvažujeme proto zatím spíše společné zpívání nějakého optimističtějšího popěvku, třeba "běží liška k táboru…" nebo "já s písničkou jdu jako Ptáček…", řekl nám manažer nově vznikajícího tábora Emanuel Ptáček.
-----------------------
Podle výsledků průzkumu dnešní mladí lidé posílají textové zprávy i při sexu. "Samozřejmě posílání sms zpráv někomu jinému může napovídat, že vztah mezi partnery není takový, jaký by asi měl být," komentoval překvapivé výsledky průzkumu vedoucí výzkumného týmu, "ale pokud milenci posílají zprávy pouze jeden druhému, můžeme to brát jako celkem pozitivní formu běžné milenecké komunikace, které v tak emociálně vypjatých okamžicích není nikdy dost.
 
-----------------------
S neortodoxním nápadem, jak snížit schodek státního rozpočtu, přišel ministr financí Miroslav Kalousek. "Předpokládáme, že každý, kdo bude chtít získat místo ve státní správě, nejenže nebude dostávat plat, ale bude za toto místo státu pravidelně platit," vysvětlil základní rysy platové reformy pan ministr. "Domníváme se, že práce pro stát má vysokou prestiž, a proto zájemců o takto dobře placená místa bude dostatek." Zatím se předpokládá, že nejlevnější budou místa učitelů, hlouběji do kapsy budou muset sáhnout policisté a ministerští úředníci. Proti tomu ovšem ostře vystoupily školské odbory, které požadují zrovnoprávnění učitelů a dorovnání platů na úroveň ostatních profesí.
-----------------------
Speciální kandidátku pro podzimní volby do senátu sestavila nově vzniklá strana kladrubských běloušů, kteří chtějí navázat na politické úspěchy svého dávného předka Incitata. Hlavním cílem nové strany je zasadit se o rozvoj volnočasových aktivit a koníčků a navrátit Valdštejnskou jízdárnu a Jízdárnu Pražského hradu původnímu účelu. Hnutí za rovnost šancí však novou stranu kritizuje především za to, že mezi kandidáty není ani jedna klisna a že slovo bělouš nelze přechylovat.
-----------------------
Svou činnost zahájily speciální stráže Lesů ČR, které na vstupu do lesů kontrolují, zda se návštěvníci nebojí. "Naši lidé jsou vybaveni moderními přenosnými měřiči, které spolehlivě určí, kdo se právě bojí tak, že nesmí do lesa," řekl nám tiskový mluvčí generálního lesůpána. "Aby si ovšem lidé, kteří nadýchají vyšší promile strachu, nemysleli, že jsou odepřením vstupu do lesa diskriminováni, doporučujeme jim, aby šli zatím místo do lesa do háje, pro který naše předpisy žádný strachový limit neuvádějí, a je v něm tedy možné bát se dosyta, zejména poté, co byli v našich českých hájích opět vysazeni medvědi."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.