neděle 15. srpna 2010

Nedělní miniglosy č.77

Několik českých atletů ze 70. a 80.let je podezřelých ze spolupráce se Státní bezpečností a podle dobře informovaného zdroje z Českého atletického svazu nejde tentokrát jen o drobné nezávazné pletichy, ale rovnou o udavačství: "Bylo například jednoznačně prokázáno, že při některých běžeckých závodech naši atleti udávali tempo."
-----------------------
Podle sociální demokracie poslední povodně v České republice dokazují, že je třeba, aby do dosud chaotického způsobu rozdělování srážek vstoupil v aktivní roli stát a vodu spravedlivě přerozdělil. "Vidíte sami, kam to vede, když se rozdělování srážek ponechá pouze na neviditelné ruce trhu: Místo aby každý dostal spravedlivý a přiměřený příděl vody, někomu prostě naprší zbytečně moc," řekl nám nejmenovaný představitel ČSSD. Předpokládá se, že sociální demokrati navrhnou vznik nového Ministerstva srážek, proti čemuž protestuje především Miroslav Kalousek, který tvrdí, že srážky vždy patřily a i v budoucnu budou patřit do agendy Ministerstva financí.
 
-----------------------
Na mistrovství světa v plážovém šachu neuspělo naše reprezentační mužstvo, ani v jednom z pěti zápasů. Reprezentaci tvořili pracovníci Ministerstva obrany, konkrétně tři zástupci z odboru sicilské obrany a jeden pracovník samostatného oddělení Aljechinovy obrany. "V obraně hlavní problém nebyl," analyzuje špatný výsledek reprezentační trenér. "To, že jsme se neuměli vůbec prosadit v koncovce, bylo způsobeno hlavně tím, že armádě chybějí kvalitní záložníci, kteří by naše profesionální jezdce a střelce zásobovali dobrými přihrávkami." Proslýchá se navíc i to, že naši reprezentanti se jako zásadoví příslušníci demokratické armády nemohou smířit se skutečností, že v šachu jde především o to ochránit krále.
-----------------------
V České televizi byl uveden nový díl z časosběrného cyklu Heleny Třeštíkové Manželské etudy, který tentokrát pojednává o dramatických peripetiích manželského vztahu Anče a Kuby známých z Krkonošských pohádek. Horská idyla trvala bohužel jen krátce. "Je pravda, že po Trautenberkově emigraci, a poté, co byl Krakonoš jako vládce krkonošských bouří na udání sojky uvězněn za pobuřování, už to nikdy nebylo jako dřív," říká dnes s odstupem a trochu zatrpkle Anče. "A Kubíček se taky pěkně vybarvil. Že mi možná nebude úplně věrný, to jsem tušila už dávno, ale že mi nakonec uteče s hajným, to jsem opravdu nečekala."
-----------------------
Barack Obama se za asistence médií vykoupal v moři u pobřeží Floridy, aby dokázal, že to i přes množství ropy uniklé do vod Mexického zálivu není pro lidi nebezpečné. Podle našich informací je teď americký prezident v péči ochránců přírody a měl by spolu s několika stovkami pelikánů a volavek projít standardní procedurou odmašťování peří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.