neděle 8. srpna 2010

Nedělní miniglosy č.76

Prezidentská kancelář vyhlásila tendr na nové heslo pro prezidentskou standartu, protože podle názoru hradních psychologů může původní heslo "Pravda vítězí" vyvolávat v běžných lidech zbytečné obavy z budoucnosti. Největší šance se zatím dávají známému Masarykovu heslu "Nebát se a nekrást." Předběžná jednání pracovníků Prezidentské kanceláře s představiteli politických stran ale naznačují, že přednost by mohla dostat údernější a všeobecně přijatelnější zkrácená varianta "Nebát se." Politici se navíc shodují v názoru, že by bylo lepší heslo na zástavu napsat latinsky, aby ho občané nevzali doslova.
-----------------------
Bývalý předseda Poslanecké sněmovny Miroslav Vlček byl osočen bývalými kolegy, že se při některých jednáních sněmovny v loňském roce dostatečně nevěnoval řízení a ve dvou případech dokonce řídil příliš rychle. Expředseda se k obviněním nechtěl vyjadřovat s odůvodněním, že místo něho jednání řídila osoba blízká.
 
-----------------------
Vzhledem k záplavám, které zuří především na severu a východě Čech, vláda opět otevřela diskusi o případném ustanovení Ministerstva pro mimořádné události podle ruského vzoru. Politici se ale shodují v tom, že pracovníci nového úřadu by spíše než povodně, ke kterým poslední dobou dochází prakticky každý rok, měli řešit opravdu mimořádné případy, hlavně situace, kdy se na něčem shodne vládní koalice s opozicí. "Tyto případy jsou velmi vzácné a shoda nebývá příliš intenzivní," řekl nám k tomu jeden z vládních expertů na mimořádné události. "Drobné shody jsme schopni řešit vlastními silami, ale pokud by mezi vládní koalicí a opozicí nečekaně došlo třeba k padesátileté nebo dokonce stoleté shodě, byli bychom bez takového ministerstva naprosto nepřipravení a mohlo by to mít na naši politickou scénu devastující účinek."
-----------------------
Proti obsahu nové příručky k výuce sexuální výchovy protestují kromě církevních kruhů a Výboru na obranu rodičovských práv i zástupci žáků prvního stupně. Ti tvrdí, že podle jejich praktických zkušeností obsahuje příručka řadu nepřesností a je obsahem i jazykem přizpůsobená spíš začátečníkům z řad pedagogů, zatímco sexuálně zkušeným žákům a žákyním nemá co nabídnout.
-----------------------
Známá modelka Naomi Cambellová vypovídala u mezinárodního tribunálu v Haagu v procesu s bývalým liberijským prezidentem Charlesem Taylorem o kauze tzv.krvavých diamantů. Modelka připustila, že dostala nějaké zašpiněné kamínky, ale jestli to byly diamanty a jestli byly zašpiněné zrovna od krve, to už nezkoumala. Novináři teď čekají u svých mobilních telefonů, jestli nebude chtít Petra Paroubková formou krátké textové zprávy blíže vysvětlit, jakým způsobem se modelky v dnešním světě k diamantům běžně dostávají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.