neděle 12. dubna 2009

Nedělní miniglosy č.8

České předsednictví - když už nic jiného - iniciovalo v rámci EU alespoň debatu o možnosti zrušit letní čas. Čeští představitelé ale narazili na nečekaně tuhý odpor: "V žádném případě letní čas zrušit nelze!" říká rezolutně samotný předseda Evropské komise. "Je pravda, že letní čas není nejspíš vůbec k užitku, na občany má spíš negativní než pozitivní dopad, přináší jen komplikace a všichni ho berou jen jako nutné zlo. Totéž ale platí pro 90% všech evropských nařízení a směrnic, takže zrušení letního času by byl nebezpečný precendens." Nové poznatky o letním času ale nezůstanou bez odezvy: "Máme připravené kompromisní řešení, které by mohlo ty nejviditelnější dopady přechodu na letní čas zmírnit, aniž by bylo ho třeba hned rušit. Uvažuje se totiž o zavedení jarního a podzimního času, který by byl oproti letnímu a zimnímu času posunutý o 30 minut. "Asi i to přinese pár technických problémů, ale když jde o blaho našich občanů, musí jít technické problémy stranou!"
--------------------------------
ČSSD oficiálně protestuje proti uvedení hry Tenneseeho Williamse Kočka na rozpálené plechové střeše. Popírá však, že by to bylo v souvislosti s nejmenovaným provozovatelem matějské pouti, který se stranou sympatizuje. "Již z názvu hry je zřejmé, že jde o bezprecedentní týrání zvířat," řekl nám příslušný mluvčí. "Když si to neumějí pohlídat Zelení - a je to jejich škoda, protože podle našich průzkumů si totéž myslí 68,4% voličů - musíme to pohlídat my. Pana Williamse navrhujeme prozatím umístit do vyšetřovací vazby."
---------------------------------
Protože zájemců o účast v úřednické vládě je stále víc než ministerských křesel, dohodly se jednotlivé strany (na návrh Ministerstva kultury, konkrétně odboru orální paměti národa), že pro určení správného kandidáta použijí lidová rozpočítadla. Jedna skupina však požaduje použít "Ententýky, dva špalíky, čert vyletěl z elektriky...", zatímco druhá skupina nechce ustoupit z osvědčeného "Enele benele cukrkňoura, jamte tramte pompaďoura..." Obě skupiny připustily že by se možná byly ochotny shodnout na třetím kompromisním řešení, pracovníci odboru orální paměti národa si ovšem na žádné další rozpočítávadlo nemohou vzpomenout.
---------------------------------
Novou - čistě ekologickou - formu oblékání propaguje poslední dobou (konkrétně od svého vystoupení v TV pořadu Jana Krause Uvolněte se, prosím) poslankyně Kateřina Jacques. Protože nedokázala říct, co je biomasa, ani připustit, že to neví, má teď z ostudy kabát. Tuto variantu paní Jacques vřele doporučuje, protože má všechny kvality, které se od ekologického výrobku očekávají: "Není vůbec hezký, ale zato moc nehřeje." Až ostuda přejde, má prý poslankyně vyhlédnutý nový šik kabátek z čisté vlny. "Můj prodejce mne ubezpečil, že na rozdíl od jiných vlněných výrobků je tento připraven speciálním postupem, takže při jeho výrobě nebyla zabita ani jedna ovce."
---------------------------------
"Vaši zemi chápu čím dál méně," řekl mimo záznam na posledním summitu EU naší delegaci francouzský prezident Nicolas Sarkozy. "Nejen, že dlouhodobě vypadáte, jako kdybyste měli dva prezidenty, což při poslední návštěvě České republiky reflektoval i kolega Obama, ale teď už máte i dva předsedy vlády. Nerozumím tomu. Francie je mnohem větší země, než je ta vaše, má na všecko jenom mne a taky to jde!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.